Αναστασίου: «Δεν θα ανεχθώ από κανέναν παίκτη να προφυλαχθεί ενόψει ντέρμπι»

Προσεκτικός στις διατυπώσεις του ήταν ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με την αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία. Από τα λόγια του είναι φανερό ότι οι δύο σερί ήττες και κυρίως οι απογοητευτικές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, έχουν δημιουργήσει κλίμα επιφύλαξης για το αυριανό ματς.

«Είναι το τρίτο ματς των ομίλων και μετά από δύο ήττες τα πράγματα είναι δύσκολα για μας. Παίζουμε δύο σερί ματς με την Αϊντχόφεν που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μια πάρα πολύ γρήγορη ομάδα, με αρκετούς νέους παίκτες που παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιχνίδια είναι μια ευκαιρία να δούμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε. Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Πέρυσι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με νέα παιδιά. Να δούμε σε ποιο επίπεδο είμαστε και να εστιάσουμε την προσοχή εκεί που πρέπει να βελτιωθούμε γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ήταν ο πρόλογος του Αναστασίου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις.

Έχετε ποδοσφαιρική εμπειρία στην Ολλανδία και το όνομα σας είναι γνωστό εδώ. Πόσο ιδιαίτερο για σας;

«Θα απαντήσω ξερά. Είναι ένα ματς σαν όλα τα υπόλοιπα για μένα».

Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει τόσο καλό ποδόσφαιρο, δεν έχει καλά αποτελέσματα. Υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα ή ντεφορμάρισμα και εάν υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης;

«Για μένα σημαντικό είναι το παιχνίδι αύριο. Δεν παίζουμε άσχημα, έχουμε το πλάνο μας και κινούμαστε πάνω σε αυτό. Τη δεδομένη στιγμή χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα για την ψυχολογία για να κάνουμε relief. Είμαστε κοντά σε αυτό. Είμαστε και άτυχοι σε κάποια παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να κυνηγάμε την τύχη μας. Να έχουμε προσήλωση και όχι νεκρές στιγμές γιατί σε αυτό το επίπεδο πληρώνονται και εμείς το βιώνουμε στα τελευταία παιχνίδια αρκετά».

Έχεις αλλάξει σαν άτομο τώρα που δουλεύεις στην Ελλάδα σε σχέση με τα χρόνια που δούλευες στην Ολλανδία;

«Η προσέγγιση στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία είναι τελείως διαφορετική. Αυτό που τόλμησε να κάνει ο Παναθηναϊκός πέρυσι να δώσει ευκαιρία σε ένα νέο προπονητή, το συναντάς σπάνια στην Ελλάδα ενώ στην Ολλανδία πολλά κλαμπ το εφαρμόζουν. Δεν έχει αλλάξει κάτι για μένα. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστείς στη διαφορετικότητα της κουλτούρας. Στην Ελλάδα ζούμε σε μια πολύ όμορφη χώρα αλλά είμαστε πολύ ανυπόμονοι ως λαός και για μας τους προπονητές αυτό είναι μειονέκτημα. Υπάρχει ένα πλάνο και νομίζω ότι κινούμαστε σωστά. Αυτός ήταν ο στόχος, κάθε παίκτης και η ομάδα να γινόμαστε καλύτεροι».

Μας προϊδεάζετε ότι θα χρησιμοποιήσετε νεαρούς παίκτες αύριο;

«Αυτό θα το δείτε αύριο. Για μας σημασία έχει η εξέλιξη των νέων παιδιών της ομάδας. Έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες και προσπαθούμε κάθε φορά ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα να μπαίνουν και να αποκτούν εμπειρίες».

Η αποστολή είναι δύσκολη. Να περιμένουμε έναν Παναθηναϊκό που θα παίξει για τη νίκη ή πρώτα να μην χάσει;

«Αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία του παιχνιδιού. Εμείς από την πρώτη μέρα έχουμε πει ότι σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε αύριο».

Ο Δώνης είπε νωρίτερα ότι είναι μια ευκαιρία το ματς με την Αϊντχόφεν για να αλλάξει το κλίμα. Εκτιμάτε και έχετε μεταφέρει στους παίκτες ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγάλει αυτή τη σειρά αγώνων αλώβητος;

«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα και αυτούς τους παίκτες. Κάθε παιχνίδι είναι κρίσιμο. Όταν είσαι μεγάλο κλαμπ μετά από ήττα υπάρχει κατήφεια και προβληματισμός. Η ομάδα κινείται βάσει πλάνου. Καλύτερη κρίση γίνεται στο τέλος της χρονιάς βλέποντας την πορεία της ομάδας. Κάθε χρόνο στόχος μας είναι να γίνεται καλύτερη η ομάδα».

Σκέφτεστε ότι μπορεί κάποιοι παίκτες να έχουν στο μυαλό τους το ντέρμπι;

«Δεν θα ανεχθώ από κανέναν παίκτη μου, και τους το έχω ήδη πει, να προφυλαχθεί ενόψει του ντέρμπι γιατί έχουμε άλλο ένα παιχνίδι μπροστά μας πριν από την Κυριακή».

Για την απώλεια του Μέντες τι έχετε να πείτε;

«Ο Ντέιβιντ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας όπως και ο Μπεργκ . Έχω πει ότι εξαρτόμαστε από το σύνολο όχι από έναν παίκτη».


Σχετικά άρθρα