Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ελληνες υπάλληλοι Κομισιόν σε απάτη με επιδοτήσεις
Ελληνες υπάλληλοι Κομισιόν σε απάτη με επιδοτήσεις thumbnail

Ελληνες υπάλληλοι Κομισιόν σε απάτη με επιδοτήσεις

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το "χορό" δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί γύρω από τις κοινοτικές επιδοτήσεις για ερευνητικά προγράμματα. Υπενθυμίζεται πως το σκάνδαλο που αφορά επιχορηγήσεις ύψους 25 δισ. ευρώ φέρνει κατηγορουμένους τους εκπροσώπους τεσσάρων ελληνικών εταιρειών για τρία κακουργήματα.


Η υπόθεση συνδέεται με τα κοινοτικά προγράμματα "Πολιτεία" και "Κοινωνία της Πληροφορίας" και αφορά επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα. Στη χώρα μας φέρονται να εμπλέκονται εκπρόσωποι 4 ελληνικών εταιριών για τους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα , με ποσό ζημίας αρκετών εκατομμυριων ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απάτη φέρονται να εμπλέκονται και Ελληνες υπάλληλοι της Κομισιόν καθώς διεξάγεται ήδη παράλληλη έρευνα στις Βρυξέλλες. Η έρευνα μάλιστα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια απο την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF).
Οι υπάλληλοι της Κομισιόν προκειμένου να καρπωθούν κάποια από τα εκατομμύρια ευρώ που έδινε η ΕΕ έστηναν τα προγράμματα φωτογραφικά σε ότι αφορά τους όρους, τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο, προκειμένου να τα "κτυπήσουν" οι δικοί τους άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες κοινοτικές χώρες.


Η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία την 1η Οκτωβρίου και με εντολή του προισταμένου της Ηλία Ζαγοραίου, τη χειρίστηκαν οι Εισαγγελείς Χ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης οι οποίοι άσκησαν σε βάρος των 4 νομίμων εκπροσώπων και υπαλλήλων των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση την κάτωθι ποινική δίωξη:


1) Απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων , με το συνολικό περιουσιακό όφελος και την βλάβη να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ,


2) Πλαστογραφία μετά χρήσεως , από δράστες που ενεργούν κατ'επάγγελμα και κατά συνήθεια , με το συνολικό σκοπούμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ,


3) Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες , από δράστες που ενεργούν κατ'επάγγελμα και κατά συνήθεια .


Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή
axortagos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X