Χριστοδουλόπουλος: «Θέλω να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει μάθει καλά το ιταλικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος σε Μπολόνια και Ελλάς Βερόνα τα τελευταία χρόνια. Ο διεθνής άσος μίλησε μεταξύ άλλων για την επερχόμενη  αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα .

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena 89.4:

«H Φιορεντόνα βρίσκεται σε βελτίωση της εικόνας της τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί για το κάτι παραπάνω. Φέτος δεν ξεκίνησε τόσο καλά αλλά αυτό μπορεί να μην λέει τίποτα. Έχει παίκτες που με μια φάση μπορούν να αλλάξουν πολλά. Δεν ξέρω αν είναι καλό για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία αποτελέσματα της που ήταν αρνητικά. Οι παίκτες με προσωπικότητα ψάχνουν τρόπο να μπουν ξανά σε θέση ισχύος. Παίκτες όπως ο Κουαδράδο, ο Βαλέρο και ο Μπαμπακάρ θα δημιουργήσουν ρήγματα. Επίσης, ο Ίλισις έχει κίνητρο να δείξει πως μπορεί να βοηθήσει. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες απουσίες όπως του Γκόμεζ και του Ρόσι». 

Για τις αλλαγές που θα κάνει ο Μοντέλα:

«Ο Μοντέλα κάνει διαχείριση υλικού και είναι λογικό. Θα παραταχθεί διαφορετική ομάδα αλλά πάλι θα υπάρχουν σπουδαία ονόματα. Ο Πασκουάλ, ο Βαλέρο, ο Ίλισιτς και άλλοι πολλοί είναι σπουδαία ονόματα. Ο Μοντέλα δίνει την ευκαιρία σε κάποιους ποδοσφαιριστές να δείξουν τι αξίζουν». 

Για τον ΠΑΟΚ:

«Έχω δει λίγα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ μου αρέσει αν και ως θεατής θα ήθελα λίγο πιο πολύ επιθετικότητα από τα πλάγια. Μου αρέσει πως πιέζει και πνίγει τον αντίπαλο στην άμυνα και το κέντρο. Χαίρομαι πολύ για την ομάδα γιατί έχω εκεί φίλους». 

Για τους σχηματισμούς που θα παρατάξουν οι δύο ομάδες:

«Ο ΠΑΟΚ δεν αλλάζει καθόλου τον χαρακτήρα του και αυτό μου αρέσει. Αυτό που μετράει πιο πολύ στην Φιορεντίνα δεν είναι το σύστημα αλλά οι μονάδες. Ο Σαλπιγγίδης θα πρέπει να προσέχει τον Πασκουάλ που ανεβαίνει πολύ». 

Για την πιθανή μη χρησιμοποίηση του Κουαδράδο:

«Ο Κουαδράδο έρχεται από το Μουντιάλ και έχει κάνει δυο γεμάτες χρονιές. Ισως ο προπονητής θέλει να τον ξεκουράσει για να μην χάσει την εκρηκτικότητα του. Παίκτες σαν τον Κουαδράδο είναι τρομεροί και αν το παιχνίδι δε πηγαίνει εκεί που το θέλει ο Μοντέλα θα τον βάλει. Είναι ένας παίκτης απρόβλεπτος, βάζει γκολ και τον ψάχνουν οι συμπαίκτες του στο παιχνίδι». 

Για την καριέρα του στην Ιταλία:

«Έχω προσαρμοστεί πλήρως στην Ιταλική νοοτροπία. Δεν διαφέρουν πολύ από εμάς αλλά υπάρχει μια διαφορετική νοοτροπία. Ποδοσφαιρικά είχα την ατυχία πέρυσι να είμαι σε μια ομάδα που έπεσε κατηγορία αλλά είχα την τύχη να κάνω εμφανίσεις που με πήγαν στην Βερόνα. Η Βερόνα μου έδωσε όλα όσα ήθελα ώστε να έρθω. Τώρα με έχει πάει πίσω ο τραυματισμός ο οποίος προήλθε από ατυχία. Προσπαθώ να βρω ξανά τα πατήματα μου». 

Για το αν τον ζήτησε κάποια Ελληνική ομάδα το καλοκαίρι:

«Υπήρχε ένα φιλολογικό ενδιαφέρον αλλά το προχωρήσαμε. Στο τέλος κανείς από τους δυο δεν ήθελε». 

Για το γεγονός πως δεν ήταν βασικός στο παιχνίδι της Εθνικής με την Ρουμανία:

«Περίμενα να ξεκινήσω με την Ρουμανία και όταν μπήκα ως αλλαγή υπήρχε απογοήτευση στο πρόσωπο μου. Ήρθε ένας προπονητής που δεν ήξερε κάποια πράγματα και προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του. Πιστεύω πως θα έπρεπε να πάμε σε μια πεπατημένη.Ο προπονητής προσπαθεί να περάσει την νέα του φιλοσοφία, μας έλειπε και ο κόσμος αλλά και ο αγωνιστικός ρυθμός στο πρώτο παιχνίδι και επηρεαστήκαμε. Στα επόμενα δύο παιχνίδια δεν ήμουν εκεί. Έχουν έρθει κάποια πράγματα στα αυτιά μου τα οποία δεν λειτούργησαν σωστά αλλά δεν ήμουν εκεί οπότε δεν ξέρω τι ισχύει». 

Για το Μουντιάλ της Βραζιλίας:

«Δεν ήθελα να τελειώσει αυτό το πράγμα. Έτσι όπως τελείωσε με την Κόστα Ρίκα τρελάθηκα και πιστεύω πως αν περνούσαμε, μπορούσαμε να κάνουμε πολλά. Μέσα στην ένταση δεν είχα καταλάβει πως αποβλήθηκε ο κ. Σάντος . Στα αποδυτήρια δεν μιλήσαμε γιατί υπήρχε απογοήτευση. Ο προπονητής απλά χαιρέτησε κάποιους ποδοσφαιριστές και έφυγε. Δεν έφυγε ως κλέφτης όπως έγραφαν. Έπρεπε να φύγει και όσους βρήκε μπροστά του τους χαιρέτησε. Ίσως έπρεπε να γίνει μια ομιλία αλλά από την απογοήτευση του παιχνιδιού δεν έγινε». 

Για το αν θα ήθελε να παίξει ξανά στον ΠΑΟΚ:

«Θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ελλάδα και φυσικά ο ΠΑΟΚ δεν θα με χάλαγε καθόλου. Το να παίξω σε μια ομάδα πολύ μεγάλη και από την πόλη μου είναι ιδανικό. Θέλω να ζήσω την ζωή μου στην πόλη που αγαπώ. Πρωτοβουλία όμως τώρα έχει το εξωτερικό. Αυτό που σε κρατάει έξω είναι το πρωτάθλημα και η οργάνωση. Παίζεις με την Μίλαν, τη Λάτσιο, τη Φιορεντίνα, τη Νάπολι, τη Ίντερ και πολλά ιστορικά ντέρμπι. Οργανωτικά σαν κλάμπ πάντως δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι». 

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν τον είχε αφήσει να πάει στην Λίβερπουλ:

«Είναι μια ιστορία που θα με κυνηγάει πάντα επειδή δεν ήξερα τι εξέλιξη θα είχα. Είμαι ευχαριστημένος από την εξέλιξη που είχα μετά. Ίσως το όνειρο που είχα να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα να το πετύχω. Βέβαια, ήμουν 19 χρονών, θα πήγαινα πρώτος εκεί και δεν ξέρω πως θα είχα εξελιχθεί. Μπορεί βέβαια να μην πήγαινα καλά αλλά ποιος δεν θα ήθελε να πάει στην Λίβερπουλ; Αυτό βέβαια χάλασε τις σχέσεις μου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ επειδή κάποιοι το παρουσίασαν εντελώς διαφορετικά».

Σχετικά άρθρα