«Μπορούμε το βήμα παραπάνω στο Champions League»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ρέντη η συνέντευξη Τύπου εν όψει της συμμετοχής της ομάδας Βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού στο Cev DenizBank Champions League.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ρέντη η συνέντευξη Τύπου εν όψει της συμμετοχής της ομάδας Βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού στο Cev DenizBank Champions League. Μεγάλος στόχος όλων στην ομάδα του Πειραιά που έχει κληρωθεί μαζί με την Καζάν, την Φριντρισχάφεν και την Ποζολίνιτσα είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν  ο Αντιπρόεδρος του ΤΑΑ κ. Παντελής Ταρνατόρος, η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο προπονητής της ομάδας κ. Δημήτρης Καζάζης και ο αρχηγός κ. Κώστας Χριστοφιδέλης. Στις τοποθετήσεις τους στάθηκαν στην σημασία της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League (μοναδική ελληνική ομάδα) και τόνισαν πως θέλουν  να ζήσουν βραδιές ανάλογες με αυτές της ποδοσφαιρικής ομάδας στο πρόσφατο παιχνίδι με την Γιουβέντους . Το παρών έδωσε ο μάνατζερ της ομάδας κ. Νίκος Μαντούβαλος.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των ομιλητών:

Παντελής Ταρνατόρος (Αντιπρόεδρος ΤΑΑ Ολυμπιακός): «Φέτος θεωρούμε ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε ένα άλμα σε σχέση με πέρσι. Καταρχήν κράτησε ότι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά και σε επίπεδο παικτών και σε επίπεδο προπονητών και η διοίκηση κάλυψε τις απαιτήσεις του κ. Καζάζη. Πήραμε αθλητές που έχουν διαπρέψει και εντός και εκτός Ελλάδος. Θεωρούμε ότι έχουμε κάνει μια ομάδα πολύ ισχυρή και υγιή. Όχι μόνο σωματικά αλλά σε κάθε επίπεδο και διοικητικό ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το σήμερα του βόλεϊ. Όπως όλοι ξέρετε το άθλημα περνάει δύσκολες στιγμές, όπως και τ’ άλλα αθλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης, και ο Ολυμπιακός είναι όχι μόνο η εξαίρεση αλλά και το παράδειγμα. Με θέληση, υπομονή και προγραμματισμό μπορούν τα σωματεία, παρά τα οικονομικά προβλήματα, να φτιάξουν σωστές ομάδες και υγιείς οργανισμούς. Πάνω απ’ όλα τον Ολυμπιακό τον ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και εκτός Ελλάδος. Γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχουμε στο Champions League. Είναι η κορυφαία διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο, σωματείο, στο βόλεϊ και παίζουν ομάδες με τεράστιο βεληνεκές. Έχουμε κληρωθεί σ’ έναν όμιλο που κανείς δεν μπορεί να πει εάν είναι εύκολος ή δύσκολος. Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που είναι η ομάδα μας και βεβαίως οι άλλες ομάδες. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Πέρσι κάναμε ένα πρώτο βήμα, διότι δεν το βλέπουμε μόνο συλλογικά αλλά και σ’ επίπεδο χώρας, αφού η Ελλάδα έχει ανάγκη να εκπροσωπείτε σε υψηλό επίπεδο, και ο στόχος και το όνειρο μας είναι μέσα σε μια τριετία ο Ολυμπιακός να φτάσει στα κεκτημένα που είχε παλαιότερα. Εάν θυμάστε καλά να είναι σε κάθε περίοδο μια από τις τέσσερις ομάδες του Φάιναλ Φορ. Δεν θέλω να υποσχεθούμε κάτι απλά για ν’ ακουστεί. Το θέμα είναι να έχει υγεία σωματική η ομάδα και είμαστε βέβαια ότι τα παιδιά και οι προπονητές μας θα κάνουν αυτό που μπορούν. Εμείς είμαστε βέβαια πως εάν δεν υπάρχουν απρόοπτα προβλήματα θα μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σ’ αυτό το θεσμό. Τα δυο τελευταία χρόνια που πηγαίνουμε στη Βιέννη και με την κα Τσιλιγκίρη και με τον κ. Μαντούβαλο βλέπουμε πόσο σέβονται το όνομα του Ολυμπιακού όχι μόνο  η Cev αλλά και οι άλλες ομάδες. Αυτό βέβαια γίνεται χάρις στις διοικήσεις του κ. Κουντούρη και του κ. Μαρινάκη και σ’ όποιον ακόμη βοηθάει την ομάδα όχι μόνο να στέκεται στα πόδια της αλλά και να αγωνίζεται επάξια στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας και εμείς ως διοίκηση να κάνουμε αυτά που πρέπει για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την ομάδα και σε διοικητικό επίπεδο».

Χριστίνα Τσιλιγκίρη (Γενική Διευθύντρια ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ): «Σας καλωσορίζω και εγώ με την σειρά μου. Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι ένα. Χθες ήταν μια πολύ μεγάλη βραδιά. Μια βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ήθελα ν’ εκφράσω τα συγχαρητήρια, το λιγότερο που μπορώ να πω, για την εκπροσώπηση που έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Μια εκπροσώπηση που είναι όνειρο μας να ζήσουμε και στο βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε πέρσι για πρώτη φορά μετά από κάποια χρόνια στο Cev DenizBank Volleyball Champions League, όπως είναι και η πλήρης ονομασία της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες μέχρι να επανέλθει ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ήταν μια χρονιά προσαρμογής για την ομάδα. Ήταν μια χρονιά που προσπαθούσε και προσπαθεί ακόμη να μπει σε μια τροχιά Ευρώπης και να διεκδικήσει θέσεις και κατατάξεις ανάλογα με το όνομα και την ποιότητα της ομάδας. Συντελεστής φυσικά σ’ όλη αυτή την προσπάθεια είναι ο κόσμος μας. Ο κόσμος που αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει και είναι δίπλα μας για να μας βοηθήσει να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Μαζί φυσικά και με τον κόσμο υπάρχουν και πολλοί άλλοι υποστηρικτές όπως είναι ο κ. Μαρινάκης που η προσφορά του είναι αδιάκοπη ωστόσο και χορηγοί που στηρίζουν την προσπάθεια της ανδρικής ομάδας βόλεϊ για την κατάκτηση μιας καλύτερης θέσης στην Ευρώπη. Τέτοιοι χορηγοί είναι ο όμιλος Forthntet ο οποίος μας στηρίζει χρόνια, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η εταιρεία EA FIT και πολλοί άλλοι που θα έχετε την ευκαιρία να τους δείτε και στην φανέλα μέσα στο γήπεδο όπου θα παρακολουθείτε την ομάδα μας. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Θέλουμε να έρθετε στο γήπεδο, εδώ στο «Μελίνα Μερκούρη» να μας στηρίξετε για να μπορέσουμε να ζήσουμε και εμείς εδώ ευρωπαϊκές βραδιές».

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Ολυμπιακού): «Εδώ και δυο χρόνια έχουμε ξεκινήσει ένα ταξίδι με την οποία με στόχο τους εγχώριους τίτλους και κάποια στιγμή να κάνουμε και κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Νομίζω ότι επειδή στην Ελλάδα τα έχουμε καταφέρει καλά τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε να τα καταφέρνουμε θέλουμε να ζήσουμε βραδιές όπως η χθεσινή η οποία έκανε περήφανους όχι μόνο όσους υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό αλλά όλους τους Έλληνες. Θέλουμε να πετύχουμε ευρωπαϊκές νίκες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την διοίκηση γιατί έχει υλοποιήσει ότι έχω ζητήσει και από τους αθλητές μου αφού θεωρώ ότι έχουμε πάρει ότι καλύτερο υπήρχε στην Ελλάδα και έχουμε κάνει πολύ καλές επιλογές στους ξένους. Νομίζω ότι φέτος θα προσπαθήσουμε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είμαι σ’ έναν όμιλο που θα τον έλεγα περίεργο. Υπάρχει ένα μεγάλο φαβορί αλλά και οι άλλες ομάδες είναι σε καλό επίπεδο. Θέλουμε να ζήσουμε όπως η ομάδα του ποδοσφαίρου έτσι και εμείς μια μαγική ευρωπαϊκή βραδιά. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πάντα σ’ όλα τ’ αθλήματα προσπαθεί να έχει ότι καλύτερο υπάρχει στο ρόστερ του. Έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ αλλά δεν έχουμε ξεφύγει στο οικονομικό. Τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση μ’ άλλες ομάδες της Ευρώπης είναι πολύ χαμηλά. Από την άλλη θεωρώ ότι έχουμε εξαιρετικό ρόστερ αλλά όλα και όλοι κρίνονται μέσα στο γήπεδο».

Κώστας Χριστοφιδέλης (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μια φορά θα πάρουμε μέρος στο Champions League που είναι η πιο σημαντική διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο. Όσο αφορά τους στόχους νομίζω ότι ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος. Από την πλευρά των αθλητών αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ζήσουμε όσο το δυνατό πιο πολύ αυτά τα παιχνίδια και γιατί όχι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω σε σχέση με την περσινή περίοδο. Πέρσι λέγαμε ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στον όμιλο και να παλέψουμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Φέτος θεωρώ ότι η ομάδα που έχει φτιαχτεί έχει δυνατότητες για πιο ψηλά. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι θα κατακτήσουμε το Champions League αλλά πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχοντας την τύχη με το μέρος μας και όλους τους αθλητές υγιείς θεωρώ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να είναι ο κόσμος κοντά μας τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Champions League. Οι ομάδες που θ’ αντιμετωπίσουμε φέτος είναι υψηλού επιπέδου αλλά ένας καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Με την βοήθεια του κόσμου τουλάχιστον εδώ στην έδρα μας οι αντίπαλοι μας θα περάσουν πολύ δύσκολα. Θέλω να ξαναζήσω μεγάλες στιγμές όπως έχω ζήσει μ’ αυτή την ομάδα στο παρελθόν. Στην ομάδα μας φέτος υπάρχουν νέοι αθλητές που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στο Champions League και θέλω πραγματικά να ζήσουν αυτή τη στιγμή. Σε συνδυασμό με την βοήθεια του κόσμου να μπορέσουμε να δώσουμε σ’ αυτά τα νέα παιδιά κίνητρο για να φέρουν τον Ολυμπιακό εκεί όπου πραγματικά αξίζει».

Σχετικά άρθρα