Αναστασίου: «Κυριαρχήσαμε και κερδίσαμε παίκτες»

Τη δική του εξήγηση για την μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, έδωσε ο Γιάννης Αναστασίου .

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο. Με τέτοιες ομάδες δείχνουμε τις δυνατότητες μας, με άλλες που παίζουν αντιποδόσφαιρο έχουμε πρόβλημα και είναι κάτι που πρέπει να το λύσουμε εμείς», τόνισε στη «Nova».

Ο Αναστασίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια των παικτών του. «Τα παιδιά το πίστευαν. Δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ απέναντι σε μια επικίνδυνη και γρήγορη ομάδα. Καταφέραμε και τους εγκλωβίσαμε αλλά από λάθος δικό μας προηγήθηκαν. Το σημαντικό ήταν η απόδοση και το αποτέλεσμα, αλλά και το ότι κερδίσαμε παίκτες με την απόδοση που είχαν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος, να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, να κερδίζουμε παίκτες και να γίνεται ανταγωνιστική η ομάδα σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ήταν σημαντικό το παιχνίδι, αλλά το κυριότερο είναι ότι απέναντι στην πρωτοπόρο της Ολλανδίας κυριαρχήσαμε. Αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο», υπογράμμισε.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έκανε. «Δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποια παιδιά, όλες οι αλλαγές βοήθησαν, είχαμε μια άσχημη στιγμή με τον τραυματισμό του Ντίνα, αλλά αυτός είναι ο στόχος, να παίρνουμε το μάξιμουμ από κάθε παίκτη. Και ο Καρέλης και ο Πέτριτς βοήθησαν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος», είπε.

Σε ερώτηση για το ντέρμπι της Κυριακής στο «Καραϊσκάκης» επεσήμανε: «Και οι δύο ομάδες έχουν καλή ψυχολογία, είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς. Να επιστρέψουμε με το καλό, να κάνουμε προπόνηση και να δούμε τους μικροτραυματισμούς και θα πάμε να παίξουμε ένα ακόμα παιχνίδι. Δύσκολο, αλλά μας αρέσει αυτό και είμαστε έτοιμοι».

 

 

Σχετικά άρθρα