Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Διπλάσια συμμετοχή ασφαλισμένων για φάρμακα σε έλλειψη
Διπλάσια συμμετοχή ασφαλισμένων για φάρμακα σε έλλειψη  thumbnail

Διπλάσια συμμετοχή ασφαλισμένων για φάρμακα σε έλλειψη

Ανεργοι και ασφαλισμένοι που πληρώνουν διπλάσια συμμετοχή για τα φάρμακά τους κάθε χρόνο και μια αγορά με επικίνδυνες ελλείψεις είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία. Ελλείψεις φαρμάκων, παιδικών εμβολίων, ακόμη και γενόσημων και μια πολιτεία που κωφεύει. Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καταδεικνύει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις τουυπουργού Υγείας ότι το κράτος θα βοηθήσει τους ασφαλισμένους να πληρώσουν λιγότερα, οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, όταν καταφέρουν να τα βρουν…


«Εδώ και καιρό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ελλείψεων. Μια έλλειψη που δεν έχει προηγούμενο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κ. Λουράντος. «Μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, λόγω της χαμηλής τιμής τους, ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το φάρμακο ο πολίτης σε όλο τον κόσμο το χρειάζεται τη στιγμή της θεραπείας του, ενώ ακόμη και η παροδική έλλειψη -που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο- δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Πρόκειται για ανθρωπιστική, υγειονομική και κοινωνική κρίση», πρόσθεσε.


«Γιατί έχουμε τόσες ελλείψεις φαρμάκων, αφού εδώ και 2,5 χρόνια το κράτος έχει ειδικό σύστημα ελέγχου της κίνησης των σειρών παραγωγής; Πού είναι τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.); Γιατί υπάρχουν ελλείψεις και στα γενόσημα;», διερωτώνται οι φαρμακοποιοί.


Σύμφωνα με δελτίο παραγγελίας προς κεντρική φαρμακαποθήκη, που παρουσίασε ο Κ. Λουράντος και αφορούσε το πρώτο εννιάμηνο του 2014, ενώ είχε γίνει παραγγελία 95.000 κουτιών σερτραλίνης (ευρέως συνταγογραφούμενο αντικαταθλιπτικό), παραδόθηκαν στο σημείο πώλησης 42.197 συσκευασίες.


Επιπλέον, για αντιβιοτική αλοιφή, ενώ έγινε παραγγελία 180.000 συσκευασιών, παραδόθηκαν στοφαρμακείο 46.399 κουτιά, ενώ από 350.000 συσκευασίες ροσουροσουβαστατίνης (ευρέως συνταγογραφούμενο για τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια), το φαρμακείο παρέλαβε 45.000 κουτιά.


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X