Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ενοχλήθηκε η Daily Telegraph από το ειρωνικό βίντεο όπου Έλληνας κλέβει το Big Ben (βίντεο)
Ενοχλήθηκε η Daily Telegraph από το ειρωνικό βίντεο όπου Έλληνας κλέβει το Big Ben (βίντεο) thumbnail

Ενοχλήθηκε η Daily Telegraph από το ειρωνικό βίντεο όπου Έλληνας κλέβει το Big Ben (βίντεο)

Ξαναεμφανίστηκε στο προσκήνιο των μίντια της Αγγλίας ένα ειρωνικό βίντεο που φτιάχτηκε από Έλληνες, με  θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν στο πλαίσιο της καμπάνιας "Bring them back" είχε προβληθεί το βίντεο με την εικονική κλοπή του Μπιγκ Μπεν από τον Έλληνα κροίσο Ελγινιάδη, οι Άγγλοι το είχαν υποδεχθεί με την μπλαζέ ειρωνεία που τους διακρίνει. Φαίνεται πως τώρα, που το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων αναφύεται ξανά, το θυμήθηκαν και δείχνουν να ενοχλούνται.Σε εκείνο το βίντεο, με πρωταγωνιστές τον Σπύρο Φωκά, τον Νίκο Αλιάγα και την Έλενα Κατρίτση, γινόταν ένας παραλληλισμός της κλοπής των Μαρμάρων με την αρπαγή του περιώνυμου Μπιγκ Μπεν που κοσμεί το Λονδίνο. Δράστης ήταν ο Έλληνας κροίσος Ελγινιάδης, που προέβη σε αυτή την πράξη για να σώσει το ρολόι από τη μόλυνση του Λονδίνου. Προφανείς οι συσχετισμοί.


Η Telegraph στο άρθρο της αναφέρει πως το εν λόγω βίντεο κάνει… θραύση το τελευταίο διάστημα στο YouΤube, καθώς βγήκε στην επιφάνεια ξανά το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων. Όπως σημειώνει και ο αρθρογράφος: "Το συγκεκριμένο βίντεο είχε προβληθεί πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά μετά την έλευση της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα άρχισε να αποκτά πάλι θεατές. Μέσω της ''ψεύτικης'' είδησης για την κλοπή του Μπιγκ Μπεν, η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το βίντεο ήθελε να δείξει την κατάσταση που βιώνει -αντιστοίχως- η Ελλάδα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα".


Σε άλλα έντυπα οι Βρετανοί συνεχίζουν να προκαλόυν υποβιβάζοντας αυτή τη φορά aτην Ελλάδα: "Στο όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας, προτείνουμε μια συμβιβαστική λύση: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα όταν η Ελλάδα καταφέρει να αποπληρώσει τα € 240 δισεκατομμύρια από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που έχει λάβει από τα κράτη της ΕΕ. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά προτείνουμε στην Ελλάδα να αναγνωρίσει στον λόρδο Ελγιν το ρόλο που έπαιξε για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Επίσης να αποδεχτεί ότι το Βρετανικό Μουσείο κάνει εξαιρετική δουλειά στη φύλαξη και διάδοσή τους σε όλο τον κόσμο".


 


 


telegraph.co.uk

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X