Τα πιο τέλεια ρολά κανέλας (cinnamon rolls) που έκανες ποτέ

<p>Υλικά</p>
<p>Για τη ζύμη brioche:</p>
<ul>
<li>400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>50 γρ. βούτυρο</li>
<li>100 ml γάλα χλιαρό</li>
<li>50 ml νερό</li>
<li>30 γρ. ζάχαρη</li>
<li>1 σακουλάκι ξερή μαγιά</li>
<li>1 αυγό</li>
</ul>
<p>Για τη γέμιση:</p>
<ul>
<li>1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη</li>
<li>100 γρ. βούτυρο</li>
<li>60 γρ. ζάχαρη</li>
</ul>
<p>Για το γλάσο:</p>
<ul>
<li>60 γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li>60 γρ. τυρί κρέμα</li>
<li>2 κ.σ. γάλα</li>
</ul>
<div class="info-title">Εκτέλεση</div>
<p>Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το αλεύρι με το χλιαρό γάλα,το νερό και τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε για 5'.</p>
<p>Όταν το μείγμα έχει γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι το πλάθουμε για λίγο με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 45' να φουσκώσει.</p>
<p>Όταν είναι έτοιμο, το ανοίγουμε με το πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου.</p>
<p>Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό.</p>
<p>Κόβουμε το ρολό κομμάτια των 4 εκ. και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε τα ρολάκια για περίπου 40'.</p>
<p>Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο.</p>
<p>Μόλις τα ρολάκια είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο.</p>
<p> </p>
<p>Συνταγή και φωτογραφία: Νικόλαος Πυλαρινός</p>
<p><span>www.mamapeinao.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα