Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Προφυλακτικό στον …αυνανισμό! Γιατί το συνιστούν οι ειδικοί;
Προφυλακτικό στον ...αυνανισμό! Γιατί το συνιστούν οι ειδικοί;  thumbnail

Προφυλακτικό στον …αυνανισμό! Γιατί το συνιστούν οι ειδικοί;

Οκτώ στους δέκα ανθρώπους που χρησιμοποιούν προφυλακτικό στις ερωτικές επαφές τους κάνουν ένα ή περισσότερα λάθη που αυξάνουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων κυήσεων και σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων (Sanders, 2012). Για να προστατευθείτε, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές…


Από την Εύη Κυράνα (www.kyrana.gr) είναι ψυχολόγο υγείας – σεξολόγο, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων -Θεσσαλονίκη.* Να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης και να αποφεύγετε τα προφυλακτικά που έχουν εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. στο αυτοκίνητο, σε περίπτερα το καλοκαίρι κ.λπ.).


* Ανοίξτε το προφυλακτικό όταν το πέος έχει έρθει σε στύση και προτού ακουμπήσει την περιοχή των γεννητικών οργάνων ή του πρωκτού. Να θυμάστε ότι κατά τη στύση υπάρχει διαφυγή υγρών που μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια και σπερματοζωάρια.


* Να ανοίγετε το προφυλακτικό με τα χέρια, όχι με αιχμηρά αντικείμενα.


* Οταν το τοποθετείτε, να πιέζετε ελαφρά την άκρη του ώστε να αδειάζει ο αέρας και να μη σπάσει κατά την επαφή. Βεβαιωθείτε επίσης πως καλύπτει ολόκληρο το πέος.


* Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το προφυλακτικό δεύτερη φορά, ούτε μετά την πρώτη διείσδυση.


* Αν χρησιμοποιείτε λιπαντικό με σπερματοκτόνο, βεβαιωθείτε ότι έχει ως βάση το νερό (ζητήστε τα από το φαρμακείο), διότι η βαζελίνη και τα έλαια μπορεί να το εξουδετερώσουν.


* Μη σας ανησυχεί η μείωση της στύσης κατά την τοποθέτηση. Μόλις συγκεντρωθείτε πάλι στα σεξουαλικά ερεθίσματα, η στύση θα ανακτηθεί.


* Εξασκηθείτε στη χρήση προφυλακτικού με την αυτοϊκανοποίηση.


* Βεβαιωθείτε ότι έχετε το προφυλακτικό δίπλα σας πριν αρχίσει η σεξουαλική επαφή.


* Αν έχετε συστηματικά απώλεια της στύσης κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού, πιθανώς αναπτύσσετε έντονο στρες εκείνη τη στιγμή. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε συστηματικά κατά την αυτοϊκανοποίηση, αυξάνοντας προοδευτικά τον χρόνο που το αφήνετε πάνω στο πέος. Αν ωστόσο το πρόβλημα επιμείνει, πρέπει να απευθυνθείτε σε σεξολόγο. Σε κάθε περίπτωση, η αποφυγή της χρήσης του δεν είναι λύση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X