Google: Θέλουμε τα smartwatches με Android Wear να γίνουν συμβατά με συσκευές iOS

Αν και ακόμη δεν έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα η χρήση των smartwatches, παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρείες έχουν παρουσιάσει τα προϊόντα τους τελευταίους μήνες, είναι λογικό ότι θα δούμε επέκταση της διαμάχης των λειτουργικών συστημάτων και σε αυτόν τον τομέα. Όμως, η διαμάχη αυτή μάλλον θα διεξαχθεί λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι περιμένουμε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Jeff Chang (product manager του Android Wear) στη Huffington Post, η Google θέλει να καταστήσει το Android Wear συμβατό με συσκευές iOS καθώς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη μπροστά στη μεγάλη μάζα χρηστών συσκευών της Apple. Ωστόσο, αυτή η κίνηση δεν περνά αποκλειστικά από τα χέρια τους, μιας και τον τελευταίο λόγο των έχει η Apple.

“Πάντοτε επιθυμούμε να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους χρήστες γίνεται, επομένως, μας ενδιαφέρει να φέρουμε το Android Wear σε αυτήν την κατεύθυνση. Όμως, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, σωστά; Υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί και ασυμβατότητες των APIs που μας δυσκολεύουν αρκετά”

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο θα επέτρεπε κάτι τέτοιο η Apple, ιδιαίτερα σε μια τόσο φρέσκια αγορά, αλλά πρόσφατα επέτρεψε στη Microsoft να κυκλοφορήσει το Office για iPad.

[via]

Σχετικά άρθρα