Μάνταλος ο λυτρωτής (video)

Με τον Μάνταλο να παίρνει τη μπαγκέτα του και σα μαέστρος να καθοδηγεί την ΑΕΚ, η «Ένωση» πέρασε νικηφόρα από τα Περιβόλια επικρατώντας του ΑΟΧ με 2-0 και πετυχαίνοντας την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα.

Η μάχη των πάγκων

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε τα Χανιά με διάταξη 4-3-3, το οποίο όταν η ομάδα του αμυνόταν μετατρεπόταν αυτομάτως σε 4-5-1. Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας σε ένα ακόμα παιχνίδι παρέταξε την ΑΕΚ με το 4-2-3-1 το οποίο εφαρμόζει από την περσινή σεζόν. Ωστόσο μετά την είσοδο του Ζόριτς, ο 38χρονος προπονητής της ΑΕΚ άλλαξε τη διάταξη σε 4-3-3.

Α’ ημίχρονο: Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ρίζου, δεν δημιούργησε φάσεις και σπατάλησε ένα ημίχρονο άνευ λόγου και αιτίας. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν καταγράφηκε ούτε μία κλασσική ευκαιρία μπροστά στην εστία του γκολκίπερ των Χανίων. Το… θετικό ωστόσο είναι πως ο Ανέστης ήταν απλά θεατής, αφού αμυντικά η «Ένωση» δεν απειλήθηκε καθόλου.

Β’ ημίχρονο: Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε ακόμα περισσότερο από την άριστα στημένη ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου. Λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ στη φάση του 65’, όμως ο Ανέστης λειτούργησε σωτήρια και απέτρεψε την παραβίαση της εστία του. Και ενώ το 4-3-3 που είχε επιλέξει ο Δέλλας μετά την είσοδο του Ζόριτς στο 64’ δε λειτουργούσε, ήρθε ο Μάνταλος να λύσει το γόρδιο δεσμό με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (με τον Ρίζο να έχει ευθύνη).

Δέκα λεπτά αργότερα, από το πόδι του διεθνή μεσοεπιθετικού, ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά κλείδωσε τη νίκη και την κατάκτηση του τριπόντου, το οποίο ήταν το τρίτο συνεχόμενο φέτος για την ομάδα του «Κολοσσού».

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Χανιά (Σ. Παπαδόπουλος): Ρίζος, Παπατζίκος, Εσόνο, Μανωλάς, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Γκούμας (80′ Καραγιάννης), Καμινιώτης, Γουέλκαμ, Κρητικός (53’ Καραλής), Πάγκαλος.

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης (64’ Ζόριτς), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας (87′ Ντακόλ), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (89′ Ρόβας), Αραβίδης.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 AEK 9β. – σε 3αγ.
2 ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε. 4β. – σε 2αγ.
3 ΧΑΝΙΑ Α.Ο. 4β. – σε 3αγ.
4 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 3β. – σε 1αγ.
5 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 3β. – σε 2αγ.
6 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3β. – σε 2αγ.
7 ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 3β. – σε 2αγ.
8 ΑΛΙΜΟΣ 2β. – σε 2αγ.
9 ΕΠΙΣΚΟΠΗ 1β. – σε 1αγ.
10 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1β. – σε 2αγ.
11 ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 1β. – σε 2αγ.
12 ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1β. – σε 2αγ.
13 ΦΩΣΤΗΡΑΣ 0β. – σε 2αγ.


Σχετικά άρθρα