Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Με ποιες μεθόδους θα προλάβω το καρδιακό;
Με ποιες μεθόδους θα προλάβω το καρδιακό; thumbnail

Με ποιες μεθόδους θα προλάβω το καρδιακό;

 

Η υγεία της καρδιάς σας περνάει ΚΑΙ από το χέρι σας. Μειώστε, λοιπόν, τις πιθανότητες να εμφανίσετε κάποιο καρδιακό πρόβλημα στο μέλλον, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής σήμερα. Η πρόληψη, άλλωστε, είναι η καλύτερη θεραπεία και οι παρακάτω μέθοδοι θα σας το επιβεβαιώσουν.

1.Κόψτε το κάπνισμα. Το τσιγάρο αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι όταν σταματάτε το κάπνισμα, οι πιθανότητες να νοσήσετε από καρδιά πέφτουν στα επίπεδα ενός μη καπνιστή μέσα σε περίπου 5 χρόνια.

2.Γυμναστείτε για 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας. Η άσκηση βοηθάει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσετε υψηλή αρτηριακή πίεση, χοληστερίνη και διαβήτη. Ακόμα και η κηπουρική, οι οικιακές δουλειές ή ένας περίπατος μπορούν να σας ωφελήσουν. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη η ένταση και η συχνότητα της άσκησης, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

3.Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή
. Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί σύμμαχο της καρδιάς. Είναι σημαντικό να περιορίσετε τα κορεσμένα λιπαρά και τις κατεργασμένες τροφές και να μη στερήστε το κρέας και το ψάρι. Το κλειδί βρίσκεται στο μέτρο.


4.Κοιμηθείτε αρκετά.
 Η έλλειψη ύπνου ενδέχεται να βλάψει την καρδιά σας. Γι’ αυτό κάντε τον ύπνο προτεραιότητά σας, φροντίζοντας να κοιμάστε 7-9 ώρες καθημερινά και να τηρείτε συγκεκριμένες ώρες που πέφτετε στο κρεβάτι και που ξυπνάτε.


5.Κάντε τακτικά ιατρικές εξετάσεις. Προσπαθείτε να ελέγχετε την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερίνη και το σάκχαρο τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, καθώς πρόκειται για παράγοντες που σχετίζονται άμεσα με την υγεία της καρδιάς. Σημαντικός είναι και ο έλεγχος του βάρους σας.
Πηγή: www.manamia.gr

 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X