Σύγκρουση γιγάντων στο Μπερναμπέου (video)

Οι Καταλανοί χρησιμοποιούν τη φράση “Κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος”. Με μια μικρή αλλαγή θα μπορούσαμε να πούμε πως το Clasico της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα είναι “κάτι παραπάνω από ένα ματς.” Απόψε (19:00 ΟΤΕ Sport 1HD) το Μπερναμπέου αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές για ακόμα μια φορά. 

Μερένχες απέναντι σε μπλαουγκράνα. Ή καλύτερα Καστιγιάνοι εναντίον Καταλανών αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα και από πολιτική πλευρά. Άλλωστε και λόγω κοινωνικοπολιτικών θεμάτων έχει γιγαντωθεί αυτή η κόντρα. Όπως και στα περισσότερα ντέρμπι ανά των κόσμο άλλωστε.

Η 9η αγωνιστική περιλαμβάνει το… ακριβότερο ντέρμπι της υφηλίου. Ένα δισεκατομμύριο είναι αξία και των δύο ομάδων.

Η Ρεάλ προέρχεται από ένα εκπληκτικό σερί νικών, αφού τελικά ο Αντσελότι βρήκε το κατάλληλο σύστημα, ενώ προέρχεται και από την επιβλητική εμφάνιση στο Άνφιλντ επί της Λίβερπουλ . Ο Ιταλός τεχνικός αφού άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει μια έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα, αποκάλυψε την επιστροφή του Σέρχιο Ράμος σε αυτή. Σίγουρα αυτός δεν πρόκειται να είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ που δεν είναι έτοιμος για αυτό το μεγάλο ραντεβού.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Λουίς Ενρίκε τόνισε ότι ο Λουίς Σουάρες θα κάνει το ντεμπούτο του στο ντέρμπι αλλά δεν συγκεκριμενοποίησε πόσα λεπτά. Ίσως και από την αρχή του ματς, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσει με τον Μαστσεράνο σε θέση αμυντικού χαφ, καθώς ο Μπουσκέτς ήταν τραυματίας, ενώ ο Ματιέ θα πλαισιώσει το αμυντικό δίδυμο με τον Πικέ.

Πάντως οι στάρ και σε αυτό το παιχνίδι θα είναι δύο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι. Ο Πορτογάλος είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ σε 7 ματς και δείχνει στην τέλεια κατάσταση την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ο Αργεντινός από την πλευρά του βρίσκεται δύο γκολ από το να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ γκολ του ισπανικού πρωταθλήματος. Έχει 250 γκολ σε 285 ματς, ένα λιγότερο από τον Τέλμο Θάρα.Επίσης ο Μέσι είναι ο απόλυτος άρχοντας των Clasico, έχοντας 21 γκολ σε 28 ματς.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χωρίζονται από τέσσερις βαθμούς μετά από οχτώ αγώνες, αλλά η βαθμολογία ποτέ δεν παίζει ρόλο σε οποιοδήποτε ντέρμπι του κόσμου. Απόψε στις 19:00 το Μπερναμπέου αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές για ακόμα μια φορά. 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΡΕΑΛ (4-4-2): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Ίσκο, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκες, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (4-3-3): Μπράβο, Άλβες, Ματιέ, Πικέ, Άλμπα, Μαστσεράνο, Τσάβι, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Διαιτητής: Γκρεγκόριο Μανθάνο

Σχετικά άρθρα