Επιλογές από Ισπανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό

 

 

223   ΑΛΜΕΡΙΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ                2               2,20 (Paddypower)

Ξεκινάμε αναφέροντας ότι οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Επιπλέον, πέρυσι τελευταία αγωνιστική η Αλμερία ήθελε έναν βαθμό, η Μπιλμπάο ήταν αδιάφορη, το ματς έληξε 0-0 χωρίς να… ανοίξει μύτη. Επίσης, η Αλμερία εντός έδρας δεν έχει νίκη (0-3-1) και η Μπιλμπάο, εκτός του ότι είχε δύο σερί διπλά (1-4 και 1-3) στο «Μεντιτερανέο» πριν το περσινό, ήταν καλή στην Πορτογαλία (ασχέτως του ότι έχασε 2-1 από την Πόρτο) και εξαιρετική, αλλά άστοχη με τη Θέλτα (1-1). Επιπλέον, στη διάρκεια της διακοπής ο γιατρός των Βάσκων μίλησε για ψυχολογικό και σωματικό… άδειασμα των παικτών μετά τον επαναληπτικό με τη Νάπολι στο Τσάμπιονς Λιγκ (27 Αυγούστου). Από τότε πέρασαν δύο μήνες με τον ένα εξ αυτών χωρίς αγωνιστική δράση λόγω των εθνικών ομάδων. Η λογική λέει ότι οι παίκτες… φόρτισαν τις μπαταρίες τους σε ικανοποιητικό βαθμό.

255   ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΑΛΑΒΕΣ                 1               2,20 (Betvictor)

Τη Σανταντέρ την είχαμε δώσει πριν από δύο αγωνιστικές που υποδέχτηκε την Μπάρτσα Β’. Εμεινε στο 0-0 επειδή η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα (έκανε οκτώ κλασικές ευκαιρίες και δεν της δόθηκε και ένα πέναλτι). Τέτοιες καταστάσεις δεν μπορεί να τις ελέγξει κανείς μας. Τη προηγούμενη εβδομάδα έχασε στη Σαραγόσα (1-2), αλλά η εμφάνισή της ήταν καλή. Εκ νέου απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι η τρίτη και η… φαρμακερή απέναντι στην Αλαβές. Η φιλοξενούμενη, την οποία εμπιστευόμαστε εντός έδρας, έχει μεγάλο πρόβλημα στο γκολ (με το… ζόρι βάζει ένα ανά παιχνίδι) και συγκαταλέγεται στις ομάδες τις λεγόμενες «έδρας». Εάν κάνει το χρέος του ο γκολεαδόρ της Σανταντέρ Κονέ, θα πληρωθούμε.

291   ΒΕΛΕΣ – ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ                   1               2,10 (Bet365)

Η Βέλες η αλήθεια είναι ότι δεν μας…. τρελαίνει με την αγωνιστική της εικόνα. Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι από τα… βαριά χαρτιά της κατηγορίας. Σε αυτή την απόδοση, δεν γίνεται να μην την ποντάρουμε. Μετράει 5-2-0 στα τελευταία επτά εντός έδρας, και έχει 6-2-0 στα τελευταία οκτώ με τη νεοφώτιστη Μπάνφιλντ. Η τελευταία, απέτυχε να κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική τα… δεύτερα της Εστουδιάντες (1-1). Παρουσιάζει αρκετά αμυντικά κενά, κατεβαίνει με τρεις βασικές απουσίες και το σημαντικότερο, υπάρχει πρόβλημα παικτών και διοίκησης με τον προπονητή Αλμέιδα (δεν είναι απίθανο να απολυθεί στο ενδεχόμενο ήττας).

299   ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ – ΓΚΡΕΜΙΟ               1 (Dnb)   1,60 (Bet365)

Η Κοριτίμπα είναι κλασικά ομάδα έδρας χρόνια τώρα. Φέτος ξεκίνησε πολύ άσχημα και μας προβλημάτισε (1-3-3 στο πρωτάθλημα), «έστρωσε» στην πορεία (7-1-1 ανεξαρτήτως διοργάνωσης, η ήττα από την πρωτοπόρο Κρουζέιρο) και ανέκτησε την εμπιστοσύνη μας. Απέναντι στην Γκρέμιο μετράει 7-0-1 στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους. Επιπλέον, «παίζει» σε κάθε αγωνιστική την παραμονή της (είναι στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη). Η αντίπαλός της χάνει πολύ δύσκολα (δύο ήττες στα τελευταία 13), αλλά «κακοποιεί» το ποδόσφαιρο (1-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0, 0-0, 0-2, 0-1, 2-0, 2-1, 0-0, 1-0 τα αποτελέσματα σε αυτά τα 13 ματς). Δεν θέλουμε να τη βλέπουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς. Πιστεύουμε πάρα πολύ στον «άσο» (δίνει 2,30 κατά μέσο όρο), φοβόμαστε όμως, το 0-0 και γι’ αυτό πάμε στο dnb (στην ισοπαλία παίρνουμε τα χρήματά μας πίσω).

300   ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ – ΣΑΝΤΟΣ              1 (Dnb)   1,63 (Betvictor)

Η Σαπεκοένσε κράτησε στο 0-0 τη Σάο Πάουλο μεσοβδόμαδα, έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ανταγωνιστική στο γήπεδό της (7-5-3 με 20-8 γκολ). Απέχει τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, είναι «τελικός» γι’ αυτή κάθε παιχνίδι στην έδρα της (έχει τέσσερα ματς εκτός, το ένα πιο δύσκολο από το άλλο, οπότε δεν την παίρνει να κάνει γκέλες εντός). Θετικό για την ίδια ότι υποδέχεται τη Σάντος η οποία απέχει έξι βαθμούς από την τετράδα που οδηγεί στο Λιμπερταδόρες οπότε θα… ψάξει το εισιτήριο από το Κύπελλο. Μεσοβδόμαδα παίζει τον πρώτο ημιτελικό στην Κρουζέιρο, το μυαλό της βρίσκεται ήδη εκεί, γι’ αυτό και θα κάνει rotation απόψε. Πάμε και εδώ με το dnb για μεγαλύτερη ασφάλεια.

306   ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ – ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ    1 (Dnb)   2,30 (Stoiximan)

Η Μποταφόγκο δίνει τεράστια μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό (είναι στο -2 από τη ζώνη σωτηρίας), η αλήθεια είναι ότι δεν αξίζει την παραμονή, αλλά από τη στιγμή που ελπίζει ακόμη και είναι αξιόπιστη (για τη θέση που βρίσκεται) εντός έδρας (7-4-4), θα πάρει το ποντάρισμά μας στο dnb. Σε αυτή την επιλογή βοηθούν και το ότι η Φλαμένγκο πολύ δύσκολα θα πέσει (είναι στο +9) και έχει μεσοβδόμαδα τον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο (με τη Μινέιρο εντός έδρας) οπότε θα κάνει εκτεταμένο rotation.

313   ΠΑΤΣΟΥΚΑ – Λ. ΝΕΓΚΡΟΣ            1               1,67 (Bet365)

Η Πατσούκα τρέχει ένα σερί τριών αγώνων χωρίς ήττα (2-1-0), είναι σε απίστευτη φόρμα ο φορ Ναουελπάν (επτά γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια) και φέτος παρουσιάζεται αξιόπιστη στην έδρα της (5-1-1 στα τελευταία επτά ανεξαρτήτως διοργάνωσης, η ήττα από την Τίγκρες). Υποδέχεται τη νεοφώτιστη Λεόνες Νέγκρος η οποία ανοίγει… σαμπάνιες όταν σκοράρει (επτά τέρματα σε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα), δεν έχει νίκη εκτός έδρας μέχρι τώρα (0-3-4) και παίζει φουλ άμυνα ακόμη και με ομάδες τις οποίες μπορεί να… κοιτάξει στα μάτια (με την Πουέμπλα την προηγούμενη αγωνιστική, πήρε το 1-1 με χίλια ζόρια). Το έχουμε ξαναδεί το έργο φέτος με τη Λεόνες, δεν θα βγαίνει από το… καβούκι της, η κατοχή θα είναι 70-30 υπέρ της Πατσούκα και εμείς θα ζητάμε να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Με τον Ναουελπάν πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ μας.

 

 

Σχετικά άρθρα