Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Τσούξιμο στο σεξ: Πότε και γιατί συμβαίνει;
Τσούξιμο στο σεξ: Πότε και γιατί συμβαίνει; thumbnail

Κατερίνα, 19 ετών

Τσούξιμο στο σεξ: Πότε και γιατί συμβαίνει;

 

Ρωτά η αναγνώστρια μας Κατερίνα  Μ.Καλησπέρα σας, είμαι 19 χρονών Εδώ και δύο χρόνια έχω μια πολύ όμορφη σχέση αλλά όταν πάνε να γίνουν τα προκαταρκτικά νιώθω ένα τσούξιμο Πράγμα που κάνει αδύνατο το να μπει έστω και ένα δάχτυλο Δεν ξέρω τι να κάνω
Απαντάει ο Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc, Γυναικολόγος- Μαιευτήρας,

Ειδικός Γυναικολόγος Ογκολόγος (EBCOG- ESGO accreditation )Καλησπέρα, θα σας σύστηνα να χρησιμοποιείσετε κάποιο μέσο λίπανσης με βάση το νερό. Μπορείτε να το αναζητήσετε στα φαρμακεία. Για την επιβεβαίωση όμως ότι όλα είναι καλά στην περιοχή του αιδοίου και για την παροχή των σωστών συμβουλών για αντισύλληψη και προστασία από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και τον HPV ιο θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε ένα γυναικολόγο.

 Διαβάστε το άρθρο του boro.gr : Τα προκαταρκτικά στο σεξ πρέπει να διαρκούν 10´ 
 

 Εδώ και χρόνια οι σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι τα προκαταρκτικά είναι αναγκαία για να δημιουργηθεί διέγερση τόσο στον άντρα όσο και στην γυναίκα. Ο ρόλος των προκαταρκτικών είναι σημαντικός για βιολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.
Οι βιολογικοί λόγοι είναι ότι διευκολύνουν την διέγερση (δηλαδή, στον άνδρα τη στύση και στη γυναίκα τη διαστολή και ύγρανση του κόλπου). Οι ψυχολογικοί λόγοι είναι οτι αυξάνουν την συναισθηματική εγγύτητα και μειώνουν τις αναστολές ώστε να μπορέσει το ζευγάρι να απολαύσει το σεξ.
Ωστόσο, λίγες ερευνητικές μελέτες έχουν διερευνήσει τη σημαντικότητα των προκαταρκτικών.Μία από αυτές, σε γυναίκες, έδειξε ότι τα περιορισμένα προκαταρκτικά αύξαναν τη πιθανότητα να αναφέρουν σεξουαλικά προβλήματα και δυσαρέσκεια από τη σεξουαλική τους ζωή. Επιπλέον, περίπου οι μισές από τις γυναίκες με σεξουαλική δυσλειτουργία, επιθυμούσαν περισσότερα προκαταρκτικά.

Σε ένα άλλο δείγμα 2.360 γυναικών, φάνηκε ότι η διάρκεια της διείσδυσης και όχι η διάρκεια των προκαταρκτικών αύξανε τη πιθανότητα οργασμού (Weiss, 2009).

Πόσο χρόνο χρειάζεται να διαρκούν τα προκαταρκτικά;
Μία μελέτη (Kukkonen, 2007) σε άνδρες και γυναίκες έδειξε ότι ο χρόνος που χρειάζεται να διαρκούν τα προκαταρκτικά, ώστε να διεγερθεί ένας άνδρας ή μια γυναίκα, είναι περίπου 10 λεπτά.Ωστόσο, η μελέτη αυτή αναφέρονταν μόνο στον χρόνο που χρειάζεται για να διεγερθεί κάποιος σωματικά και όχι στον χρόνο που χρειάζεται για να διεγερθεί εγκεφαλικά.

Επιπλέον, ενώ τα δεδομένα υποστηρίζουν ότι τα δύο φύλα δεν διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την επιθυμητή διάρκεια προκαταρκτικών, οι γυναίκες συχνά υποτιμούν το χρόνο προκαταρκτικών που θέλουν οι σύντροφοί τους (Miller, 2004).

Ωστόσο, επειδή δεν γίνονται όλες οι σεξουαλικές επαφές στις ίδιες συνθήκες, ούτε οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι πάντα οι ίδιες, είναι σημαντικό για το ζευγάρι να είναι ευέλικτο και να προσαρμόζει τις σεξουαλικές του πρακτικές στις εκάστοτε προσωπικές τους επιθυμίες.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X