Αρχική / More / Life stories / Η Μονή Πετράκη κάνει έξωση σε οικογένεια ανέργων με ανήλικα παιδιά
Η Μονή Πετράκη κάνει έξωση σε οικογένεια ανέργων με ανήλικα παιδιά thumbnail

Η Μονή Πετράκη κάνει έξωση σε οικογένεια ανέργων με ανήλικα παιδιά

Με τις… ευλογίες της εκκλησίας, έξι άνθρωποι πρέπει να βρεθούν στο δρόμο.


Μια οικογένεια ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά, μια κατάκοιτη και μια καρκινοπαθή, διώχνει η Μονή Πετράκη από σπίτια σε οικόπεδο στο Κεφαλάρι.


Στην οδό Φιλαδελφέως, στο Κεφαλάρι, βρίσκονται άντρες της αστυνομίας και δικαστικός επιμελητής για την έξωση που ζητά ηΜονή Πετράκη να γίνει στα δύο μικρά σπίτια (35 και 50 τ.μ) τα οποία είναι χτισμένα σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων. Στα σπίτια ζουν οικογένεια ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά -10 και 13 ετών- μια 84χρονη γυναίκα (μητέρα της συζύγου), που είναικατάκοιτη και η καρκινοπαθής 44χρονη κόρη της. 


Το σπίτι στο οικόπεδο στο ΚεφαλάριΤο σπίτι στο οικόπεδο στο Κεφαλάρι


Η Μονή Πετράκη επικαλείται απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία τα σπίτια πρέπει να αδειάσουν. Να γίνει έξωση. Η οικογένεια -από την πλευρά της- υποστηρίζει ότι είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες των δύο σπιτιών καθώς κατέχουν όλους τους νόμιμους τίτλους και έχουν δικαιωθεί σε δικαστήρια. Ο συγγενής τους Γιώργος Ψυλληνάκης, διερωτάται: «Γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος την υπόθεση αυτή;».


 


Στο δρόμο κινδυνεύει να μείνει μια οικογένεια μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου που κατοχυρώνει το σπίτι και το οικόπεδο της στην εκκλησία. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις η οικογένεια θα παραμείνει στο σπίτι της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.


Η αδερφή της ιδιοκτήτριας και μητέρας δυο παιδιών, υποστηρίζει πως έχει έγγραφα που «αποδεικνύουν ότι το σπίτι και το οικόπεδο της οδού Φιλαδελφεως στο Κεφαλάρι ανήκει στην οικογένεια της εδώ και 150 χρόνια…»


Η εκκλησία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου την δικαιώνει και ότι είχε ενημερώσει την οικογένεια εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο για την ημέρα της έξωσης. 

Στο σπίτι μένει και μια 84χρονη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η μετακίνηση της είναι σχεδόν αδύνατη. Για το λόγο αυτό η εκκλησία πρότεινε στην οικογένεια να μείνει σε ένα μικρό διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα έναντι μικρού ενοικίου.


Τελικά μετά και την παρέμβαση και του Δήμου Κηφισιάς οι δυο πλευρές, όπως φαίνεται και στο έγγραφο της Ιεράς Συνόδου, συμφώνησαν να δοθεί μια παράταση και η πενταμελής οικογένεια να παραμείνει στο σπίτι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.


 


Thetoc.gr , star.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X