Αρχική / Πολιτισμός / City life / Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη – ΑΦΗ "Affair"
Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη - ΑΦΗ "Affair" thumbnail

Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη – ΑΦΗ "Affair"

Η έκθεση «ΑΦΗ Affair» παρουσιάζει αντικείμενα τέχνης, φτιαγμένα από υλικά και φόρμες που μπορούμε να αγγίξουμε ή να χρησιμοποιήσουμε.


ΑΦΗ – Affair


Η παρουσίαση των έργων της ομάδας ΑΦΗ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων με τίτλο Αναζητήσεις στην Ύλη που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο χώρο του, στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς. 
Την άνοιξη του 1979 ιδρύεται η ομάδα ΑΦΗ, ένα σχήμα «ενωμένων δυνάμεων και ικανοτήτων». Από τότε μέχρι σήμερα έχει οργανώσει σεμινάρια, μαθήματα, έχει επιμεληθεί εκθέσεις άλλων καλλιτεχνών, έχει κάνει ανταλλαγές με ομάδες του εξωτερικού και η δουλειά των μελών παρουσιάζεται σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Η ομάδα ΑΦΗ αποτελείται από οκτώ μέλη. 
Γιάννης Παπαδόπουλος: Χάρτινα γλυπτά 
Δέσποινα Πανταζοπούλου: Κόσμημα 
Έυα Χειλαδάκη: Soft sculpture 
Θεοδώρα Χωραφά: Κεραμική 
Inger Carlsson: Textile Art 
Judith Allen-Efstathiou: Μεικτή Τεχνική 
Κορίννα Κουτούζη: Κόσμημα 
Μαρία Γρηγορίου: Μεικτή Τεχνική 

«Για κάθε έκθεση της ομάδας ΑΦΗ υπάρχει μια αφορμή, ένα έναυσμα. Για τούτη εδώ, η αφορμή δόθηκε από ένα τετράδιο. Κάποιος το ξεκίνησε, καταγράφοντας τις σκέψεις και τις ιδέες του, και το έδωσε στον επόμενο που έκανε το ίδιο… Το τετράδιο έγινε κοινό, κυκλοφόρησε ανάμεσά μας, πέρασε από το ένα εργαστήριο στο άλλο, όπως και εμείς, έδωσε ώθηση, ξεχάστηκε… Η δουλειά είχε ήδη ξεκινήσει με τη δική της δυναμική. Ο καθένας σκύβει στο έργο του» σημειώνει η ίδια η ομάδα λίγες μέρες προτού παρουσιάσει την έκθεση «ΑΦΗ Affair» στην οποία συμμετέχουν οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Δέσποινα Πανταζοπούλου, Εύα Χειλαδάκη, Θεοδώρα Χωραφά, Inger Carlsson, Judith Allen-Efstathiou, Κορίννα Κουτούζη και Μαρία Γρηγορίου με χάρτινα γλυπτά, κοσμήματα, έργα γλυπτικής, κεραμικής, κ.ά. H ομάδα ΑΦΗ ξεκίνησε την άνοιξη του 1979, έχοντας ως βασική επιθυμία της να δημιουργήσει ένα σχήμα «ενωμένων δυνάμεων και ικανοτήτων», και δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως διοργανώνοντας σεμινάρια, μαθήματα, εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και ανταλλαγές με ομάδες του εξωτερικού. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πωλητηρίου από 3 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2014.ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι
Τηλ.: 210-3453111
Έως 2 Δεκεμβρίου. Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Tετάρτη: κλειστά.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X