Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προκαλεί η Telegraph: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα είχαν γίνει θεμέλια για κεμπαπτζίδικο στην Αθήνα!
Προκαλεί η Telegraph: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα είχαν γίνει θεμέλια για κεμπαπτζίδικο στην Αθήνα! thumbnail

Προκαλεί η Telegraph: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα είχαν γίνει θεμέλια για κεμπαπτζίδικο στην Αθήνα!

Ο λόρδος Έλγιν έκανε χάρη στην παγκόσμια κοινότητα κλέβοντας τα μάρμαρα, φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν οι συντάκτες του προβοκατόρικου δημοσιεύματος.


Με άρθρο του στην Telegraph ο Jeremy Paxman ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι ο λόρδος Έλγιν έκανε χάρη στην παγκόσμια κοινότητα κλέβοντας τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς οι άξεστοι Έλληνες θα τα είχαν σπάσει και κατά την προσφιλή τους συνήθεια θα τα χρησιμοποιούσαν για να θεμελιώσουν κανένα … κεμπαπτζιδικο.


Η χολή του κυρίου Jeremy Paxman που υπογράφει το άρθρο ξεκινάει από την Αμαλ Αλαμουντιν και … χύνεται στη συνέχεια εναντίον όλων. Με λίγα λόγια ο κ. Jeremy Paxman λέει ότι οι Έλληνες έχουν κατασκευάσει με λεφτά που τους έλειπαν ένα πραγματικά υπέροχο μουσείο για να αναδείξουν όχι κάτι που έχουν αλλά κάτι πόυ δεν έχουν και προσπαθεί μέσα από άκρως εμπαθή επιχειρήματα να αποδείξει ότι δεν θα έπρεπε να ζητάμε και τα ρέστα για ένα μνημείο που διασώθηκε από τύχη.


Μέσα σε μια πραγματική θύελλα ιστορικών γεγονότων που συμπυκνώνει σε μερικές παραγράφους ο κ. Jeremy Paxman προσπαθεί να πει ότι η χώρα μας βρίσκεται στην Ε.Ε. λόγω της αρχαίας της κληρονομιάς, αλλά αυτή η κληρονομιά μάλλον δεν την ανήκει αφού και το ίδιο το μνημείο αφέθηκε στη μοίρα του, ύστερα έγινε χριστιανικός ναός, ύστερα τζαμί, μετά φρούριο ολόκληρη η ακρόπολη της Αθήνας και άλλα διάφορα… για να αφήσει να εννοηθεί ότι το νέο βασίλειο της Ελλάδας υπό τον Όθωνα κάπου έπρεπε να αναζητήσει ρίζες (που προφανώς δεν είχε κατά τον κ. Jeremy Paxman ) και έτσι τις αναζήτησε στην αρχαιότητα της Αθήνας…


Το άρθρο βέβαια έχει ξεσηκώσει απ' τις 25 του μήνα που γράφηκε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των αναγνωστών της Telegraph, με ορισμένους μάλιστα να αναρωτιούνται πως θα ένιωθαν άραγε οι Βρετανοί αν κάποιος άρπαζε τμήματα του Stonehenge … για να τα φυλάξει…«Τα Μάρμαρα μας ανήκουν κυρία Κλούνεϊ», ξεκαθαρίζει απευθυνόμενη στην σύζυγο του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και γνωστή δικηγόρο η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία σε νέο δημοσίευμά της για την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην χώρα μας, εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.Κι όμως, ο δημοσιογράφος Τζέρεμι Πάξμαν δεν διστάζει να αναφέρει ότι ο λόρδος Έλγιν έκανε χάρη στην παγκόσμια κοινότητα κλέβοντας τα μάρμαρα του Παρθενώνα, διότι οι Έλληνες θα τα είχαν σπάσει και θα τα χρησιμοποιούσαν για να θεμελιώσουν κάποιο… κεμπαπτζιδικο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυρία «Τζορτζ Κλούνεϊ» μίλησε και περιμένει από τον κόσμο να ακούσει όταν λέει ότι είναι «αδικία» το γεγονός ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα.

«Είναι η τελευταία σε μία μακρά σειρά λαμπερών προσωπικοτήτων, όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Νάνα Μούσχουρη, ο Ντέμης Ρούσσος, που ζήτησαν από τη Βρετανία να παραδώσει τα αντικείμενα που της ανήκουν», γράφει ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η Telegraph πάει την επίθεση σε άλλο επίπεδο, αφού αναφερόμενη στους Έλληνες υποστηρίζει ότι τα μάρμαρα θα είχαν γίνει θεμέλια για κεμπαπτζιδικο στην Αθήνα, «εάν ο "άθλιος" λόρδος Έλγιν δεν είχε λεηλατήσει τα έργα τέχνης».

Όμως, ο Πάξμαν δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο μουσείο της  Ακρόπολης, υποστηρίζοντας ότι είναι μοναδικό επειδή σκοπό έχει «να δείξει όχι τι έχει στην κατοχή του αλλά τι δεν έχει», σημειώνοντας, επίσης, ότι οι ελληνικές αρχές ξενάγησαν την κυρία Κλούνεϊ στο υπέροχο νέο Μουσείο, «για το οποίο η χώρα έχει ξοδέψει εκατομμύρια, τα οποία δεν έχει».


Protothema

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X