Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Ξαφνικά πάνω στο σεξ κόβεται η διάθεση: Τι μπορεί να πήγε στραβά;
Ξαφνικά πάνω στο σεξ κόβεται η διάθεση: Τι μπορεί να πήγε στραβά; thumbnail

Σόνια, 18 ετών

Ξαφνικά πάνω στο σεξ κόβεται η διάθεση: Τι μπορεί να πήγε στραβά;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Σόνια Μ.

 

γεια σας θέλω να σας ρωτήσω κάτι, έχω δυο μεγάλες κύστες, είναι φυσιολογικό αφού πέτυχε η θεραπεία να μου ξαναλέει ο γιατρός να κάνω πάλι θεραπεία 5 μήνες ενώ ο υπέρηχος καλός; γιατί έκανα θεραπεία 2 μήνες και είμαι 18 χρονών είναι φυσιολογικό να έχω πολύ αίμα την 1 μερα και τις υπόλοιπες λιγο αίμα; τι πρεπει να κάνω για να εχω σταθερή περιοδο με αυτο το πρόβλημα; μπορω να κανω παιδί, γιατι μου κόβεται η διάθεση κατα τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ειναι απο 1 μερα τις κύστες. Τώρα μπορώ να έρχομαι σε επαφή παρόλο το πρόβλημα με τις κύστες;

 

Απαντάει ο Γυναικολόγος Πάνος Αντσακλής

 

Προφανώς αναφέρεστε σε κύστεις ωοθηκών. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ωοθηκών και ανάλογα με το μέγεθος και το είδος τους, αλλά και τα συμπτώματα που έχει η γυναίκα επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική, φαρμακευτική ή χειρουργική ανάλογα με την περίπτωση. Το είδος της θεραπείας όπως αναφέραμε συστήνετε από τον ιατρό σας, αφού πάρει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, σας εξετάσει κλινικά και ελέγξει τα αποτελέσματα των εξετάσεων (αιματολογικές, υπερηχογράφημα κλπ.) που θα έχει συστήσει.

 

Διαβάστε το άρθρο του boro.gr : Πολυκυστικές ωοθήκες: Τι προβλήματα προκαλούν στο σώμα της γυναίκας
 

Τί είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών


Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση στην οποία οι ωοθήκες φέρουν πολλές μικρές κύστεις γεμάτες με υγρό, ενώ υπάρχουν και ορμονικές διαταραχές (κυρίως αυξημένητεστοστερόνη). Η ορμονική διαταραχή οδηγεί σε μειωμένη ωορρηξία και μειωμένη γονιμότητα καθώς και σε αύξηση της τρίχωσης του σώματος. Είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα καθώς αφορά το 5-10% του πληθυσμού.


Ποιά είναι τα αίτια


Δεν είναι πλήρως κατανοητά, αλλά τα τελευταία χρόνια ερευνάται η σχέση της διαταραχής με αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό οδηγεί σε υπερπαραγωγή ινσουλίνης η οποία με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης η οποία διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία των ωοθηκών.


Ποιά είναι τα συμπτώματα


Αραιομηνόρροια και αμηνόρροια (έμμηνος ρύση σε αραιά χρονικά διαστήματα ή απούσα), παχυσαρκία, υπερτρίχωση και ακμή είναι τα βασικά συμπτώματα του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί διαβήτης ή υπέρταση. Τα συμπτώματα σπάνια υπάρχουν όλα μαζί στην ίδια γυναίκα.


 Πώς γίνεται η διάγνωση


Μέτρηση των ορμονών στο αίμα και υπέρηχος ωοθηκών για να απεικονιστούν οι κύστεις.


Ποιά είναι η θεραπεία


Η θεραπεία των πολυκυστικων ωοθηκών εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και αν η γυναίκα θέλει να συλλάβει ή όχι. Υπάρχουν φάρμακα που αυξάνουν τη γονιμότητα ενώ αν δε βοηθήσουν μπορεί η γυναίκα να στραφεί στην τεχνητή γονιμοποίηση. Αν η γυναίκα δε θέλει παιδιά μπορεί να λάβει αντισυλληπτικό χάπι που θα ρυθμίσει την ακανόνιστη έμμηνο ρύση. Αν είναι υπέρβαρη μπορεί να βοηθήσει ως ένα βαθμό και η απώλεια βάρους. Προσοχή πρέπει να δοθεί στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του διαβήτη. Η υπερτρίχωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ηλεκτρόλυση.


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X