Σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης η Marussia

Η Caterham μπήκε την περασμένη Παρασκευή σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, σε μια προσπάθεια να βρει νέο ιδιοκτήτη και να παραμείνει στη Φόρμουλα Ένα και το ίδιο έπραξε σήμερα η ομάδα της Marussia, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία “FRP Advisory” που ανέλαβε τη διαχείρισή της.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη καμία από τις δύο ομάδες δεν θα λάβει μέρος στο γκραν πρι που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών, στο γκριντ του οποίου θα βρεθούν πλέον εννέα ομάδες και 18 αυτοκίνητα.

«Με τον υφιστάμενο μέτοχο να μην είναι σε θέση να παράσχει το απαιτούμενο επίπεδο χρηματοδότησης, το διευθυντικό τιμ έχει εργαστεί ακούραστα για να φέρει νέα επένδυση στην ομάδα, προκειμένου να διασφαλίσει το μακροχρόνιο μέλλον της, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να τα καταφέρει εντός του διαθέσιμου χρόνου. Έτσι λοιπόν δεν έχουν μείνει με άλλη εναλλακτική λύση από το να μπει η εταιρεία σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η (από αέρος) μεταφορά των μονοθεσίων και του εξοπλισμού όλων των ομάδων οργανώνεται από την “Formula One Management”, πρόεδρος της οποίας είναι ο εμπορικός διευθυντής του πρωταθλήματος, Μπέρνι Έκλστοουν.

Η μεταφορά για το γκραν πρι των ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο και, αφού έχασαν τον αγώνα στο Όστιν, η Caterham και η Marussia θα χάσουν κι αυτόν στη Βραζιλία, αφού τα δύο γκραν πρι διεξάγονται διαδοχικά και τα μονοθέσια θα μεταφερθούν απευθείας από την Αμερική στη Βραζιλία, πριν επιστρέψουν στην Ευρώπη.

Ο τελευταίος αγώνας της περιόδου είναι στο Άμπου Ντάμπι στις 23 Νοεμβρίου, όπου θα πρώτη φορά θα απονεμηθούν οι διπλάσιοι βαθμοί, που σημαίνει ότι ο νικητής θα λάβει αντί για 25 βαθμούς, 50.

Σχετικά άρθρα