Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φυλακή πέντε μήνες για τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου
Φυλακή πέντε μήνες για τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου  thumbnail

Φυλακή πέντε μήνες για τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου

Το κατώφλι των φυλακών θα περάσει ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και πρώην υπουργός Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος καταδικάστηκε από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας σε ποινή πέντε μηνών άμεσης φυλάκισης. Η ποινή επιβλήθηκε για φορολογικά αδικήματα, ενώ στην εταιρεία του A.C. Christodoulou Consultants Ltd καταλογίστηκε πρόστιμο 13.500 ευρώ.


Ο κ. Χριστοδούλου καταδικάστηκε επειδή δεν δήλωνε ως εισοδήματα , επί σειρά ετών, το 1 εκατ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία A.C. Christodoulou Consultants από ναυτιλιακή εταιρεία.


Η επαρχιακή δικαστής Λευκωσίας  χαρακτήρισε "ιδιαιτέρως σοβαρά τα αδικήματα", τα οποία όπως είπε "ενέχουν το στοιχείο του δόλου και της καταδολίευσης και έγιναν προσχεδιασμένα". Θεωρεί, μάλιστα, αυτονόητο ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε τη σημασία τού να υποβάλει ορθή φορολογική δήλωση για το 1 εκατ. της Focus, καθώς είναι πρόσωπο με γνώσεις νομικές, ενώ διετέλεσε και υπουργός Οικονομικών.


Οι ποινές, υπογράμμισε το δικαστήριο, θα πρέπει να αντανακλούν τη σοβαρότητα των αδικημάτων και γι’ αυτό και ο νομοθέτης προέβλεψε ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια.


Από τα γεγονότα προκύπτει, κατέληξε στην απόφασή της δικαστού, ότι "στο μυαλό του κατηγορούμενου υπήρξε πρόθεση καταδολίευσης". Επίσης, τονίζεται ότι η ποινή του "είναι μήνυμα προς τρίτους ότι και τα δικά τους αδικήματα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης".


Λίγο αργότερα με πόνους στο στήθος ο κ.Χριστοδούλου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία για να τον εξετάσουν οι γιατροί.


 http://www.paraskhnio.gr/ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X