«Ο Παναθηναϊκός έπρεπε πάση θυσία να χάσει το παιχνίδι»

Την άποψη ότι η διαιτησία οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλας Βασιλαράς. Μιλώντας στο NovaΣπορ FM για το χθεσινό ντέρμπι είπε:

«Δύο πράγματα με αφορμή και τη χθεσινή διαιτησία. Το «και» δεν είναι τυχαίο γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε περίεργες καταστάσεις και είναι ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έχει χάσει έδαφος από την κορυφή. Δεν είναι ο μόνος, αλλά είναι ένας από τους βασικούς. Και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε για Λεβαδειακό και Καλλονή κλπ. Τα ξέρετε και τα ξέρουμε.

Καταρχήν μας φάνηκε από το πρώτο λεπτό του αγώνα ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε πάση θυσία να χάσει το παιχνίδι. Και το έχασε. Η απίθανη κάρτα στον Καρέλη δείχνει ξεκάθαρες προθέσεις για το τι θα ακολουθήσει. Όπως και οι ανύπαρκτες υπόλοιπες κάρτες που στερούσαν από τους παίκτες μας τη δυνατότητα να μαρκάρουν στο 100%, που ειδικά σε ένα ντέρμπι καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι.

Όταν δίνεις διαρκώς ανάποδα φάουλ έξω από την περιοχή κάποιο θα περάσει και θα μπει και μέσα όπως και συνέβη. Φάουλ πάντως από τον Ζέκα δεν έγινε ποτέ και εδώ νομίζω ότι δεν σηκώνει συζήτηση.

Για το πέναλτι δεν γεννάται θέμα, το είπε μέχρι και ο Λουτσιάνο ότι το κέρδισε ο Μήτρογλου και όχι ότι το έκανε ο Στιλ . Και πραγματικά απορώ με την πρωτοσέλιδη διαπίστωση της εφημερίδας σας σήμερα περί αποβολής του Στιλ. Εκτός κι αν έπρεπε να αποβληθεί επειδή το έπιασε, έτσι για τιμωρία.

Ούτε νομίζω ότι γεννάται θέμα για τη φάση του Πέτριτς . Ο άνθρωπος ξεκίνησε το ματς με δύο χέρια και το τελείωσε με τρία. Για μένα εκεί φάνηκε ακόμη πιο καθαρά και ο τρόμος του κυρίου Καλογερόπουλου μην τυχόν και στραβώσει το παιχνίδι και δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός. Όπως φυσικά και στις καθυστερήσεις. Εξι λεπτά η διακοπή στο γκολ, δύο στην αποβολή του Αναστασίου μας κάνουν έντεκα και όχι επτά, που αν τα παίξαμε και αυτά. Εκτός κι αν βιαζόταν ο άνθρωπος για να πάει να γιορτάσει το γεγονός ότι γίνεται διεθνής.

Ασφαλώς και όλα αυτά δεν μας προκαλούν καμία εντύπωση ούτε είναι τυχαία. Όταν οι συνεννοήσεις μεταξύ παραγόντων του ποδοσφαίρου φτάνουν να γίνονται με πακιστανικά και κινέζικα κινητά, όταν υπάρχει ένας τεράστιος φάκελος που αποτυπώνει πλήρως τη διαφθορά, είναι πλέον καθαρά θέμα βούλησης. Ο Παναθηναϊκός αυτό που οφείλει να κάνει το κάνει και καταγγέλλει όλες αυτές τις καταστάσεις. Είναι πλέον καθαρά θέμα πολιτικό, αν θέλουν να δοθεί λύση ή να βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Λένε επίσης ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση. Πέρα από το ότι ούτε ο Ολυμπιακός μας απείλησε, ο Παναθηναϊκός έκανε. Ας αφήσουν τον Ατζαγκούν να σουτάρει και θα δούμε που θα πάει η μπάλα. Εκεί που την έστειλαν πέρσι ο Μπεργκ, ο Πράνιτς και ο Αμπέιντ ή στο… ΣΕΦ; Γιατί δεν μας άφησε ο κύριος Καλογερόπουλος να το μάθουμε; Λένε ότι την πρώτη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός. Το δέχομαι. Δώσε το πέναλτι και την αποβολή στη φάση του Μπεργκ, να κάνω το 0-1 και βλέπουμε αν έπαιξα ή δεν έπαιξα καλά μετά και με ηρεμία.

Στην Καλλονή δώσε την αποβολή και αν στη συνέχεια χάσω σταύρωσέ με δέκα φορές παραπάνω απ’ ότι τώρα. Αυτό είναι το σκεπτικό μας. Ουδέποτε στον Παναθηναϊκό έχουμε κρύψει κάποιες αδυναμίες μας, ουδέποτε παρουσιαστήκαμε σαν υπερηχητική ομάδα, Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ, όμως αυτά που δικαιούμαστε μέσα στο γήπεδο θέλουμε να τα παίρνουμε. Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι αν δεν παίξεις καλά δεν θα παίρνεις αυτό που δικαιούσαι.

Επειδή αναφερθήκατε σε ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι σε αυτή την κατηγορία είναι και οι δημοσιογράφοι. Κάντε ρεπορτάζ για να σας το πω έτσι λαϊκά να δείτε τι ακολούθησε την χθεσινή αποχώρηση του κ. Αναστασίου από την συνέντευξη Τύπου. Τι ακούστηκε από τους συναδέλφους και πως τον χαρακτήρισαν».

– Τι εννοούσε ο κ. Αναστασίου ότι το πήρε το μήνυμα από την Τετάρτη;

«Δεν είμαι στο μυαλό του κ. Αναστασίου για να ξέρω τι εννοούσε λέγοντας ότι το μήνυμα δόθηκε από την Τετάρτη. Αυτό που είδα ήταν μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους, τον κύριο Μαρινάκη να λέει πως αυτόν τον ενδιαφέρει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό».

– Είχε θέμα με τον Καλογερόπουλο ο Παναθηναϊκός πριν το ματς;

«Πριν το ματς ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα θέμα. Ο Ολυμπιακός είχε ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιχνίδια του με τον Καλογερόπουλο. Ένα πέναλτι φέτος με τον Ντουρμάζ, ένα πέρσι με τον Βάις, κάτι αποβολές με τον ΠΑΟΚ γενικά ήταν θέματα που δεν αφορούσαν άμεσα θέματα του Παναθηναϊκού αλλά σχετίζονταν. Tέλος, για την πλάκα που είπε ο Κώστας Καραπαπάς για τα φέρετρα καταρχήν είναι αυτό που λέμε μην σου τύχει να το δεις έξω από το σπίτι σου, ακόμη και ως πλάκα. Αν βέβαια ήταν μόνο αυτό, δεν θα το συζητάγαμε και θα το αντιμετωπίζαμε με χιούμορ. Μιλάμε για μια σειρά από γεγονότα, που συνδέονται μεταξύ τους και δείχνουν μια αντίδραση απέναντι σε αυτόν που τους ενοχλεί με τις καταγγελίες του».

Σχετικά άρθρα