Την γκρέμισε και την… προσπέρασε

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα της Football League συνέχισε η Λαμία. Με το γκολ του Βασιλόγιαννη στο 74′ η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πανηγύρισε σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 επί της Λάρισας και την… γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας. Με παίκτη λιγότερο για περίπου ένα ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Θεσσαλοί. Μετά από ένα… στείρο πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική στον Βόρειο Όμιλο, οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος με περισσότερη διάθεση. Στο 50′ η Λαμία ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Βασιλόγιαννη όμως, ο διαιτητής του αγώνα “κιτρίνισε” ορθώς τον παίκτη για “θέατρο”.

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ντερνίς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Βασιλόγγιαννη και από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους. Στο 74′ ο Καμαρά σέντραρε στον Βασιλόγιαννη, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με συρτό σουτ νίκησε τον Αποστολίδη για το 1-0. Το σκορ παρέμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα με την Λάρισα να ολοκληρώνει το ματς με εννιά παίκτες εξαιτίας του τραυματισμού του Φόρνερ.

Με αυτό το “τρίποντο” η Λαμία “σκαρφάλωσε” στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα προσπερνώντας την αποψινή της αντίπαλο.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Τσαμούρης, Λεάντρο, Ρεπετσάς, Καμαρά, Βασιλόγιαννης, Γιενγκά (27′ Φράγκος, 66′ Χαϊκάλης), Νεόφυτος, Φατιόν, Γκούρμα (86′ Μουμίν).

ΑΕΛ (Κώστας Παναγόπουλος): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Τσιλιγκίρης, Πινδώνης, Βερδού (63′ Στεφανίδης), Ντερνίς, Μούτσα (58′ Φόρνερ).

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον Βόρειο Όμιλο

Παρασκευή 24/10
Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων 1926 3-2 (7’ Κούτσι, 57’ Μακρυδημήτρης, 59’ Μπιτάνγκ – 26’ Ευσταθίου, 56’ Τσούτσης)

Σάββατο 25/10
Εθνικός Γαζώρου-Φωκικός 1-1 (65’ Μαρίνου – 67’ Γκατσέσα)
Τύρναβος-Ηρακλής 0-2 (31’, 74’ Λουκίνας)
Ζάκυνθος-Αιγινιακός 1-0 (10’ Ευθυμιάδης)

Κυριακή 26/10
Πιερικός-Αγροτικός Αστέρας 1-0 (49’ πεν. Μανίκας)

Δευτέρα 27/10
Λαμία-ΑΕΛ 1-0 (74’ Βασιλόγιαννης)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Εθνικός Γαζώρου-Λαμία
Λάρισα-Πιερικός
Φωκικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Αγροτικός Αστέρας-Ολυμπιακός βόλου
Απόλλων Καλαμαριάς-Τύρναβος
Αιγινιακός-Ηρακλής

Σχετικά άρθρα