Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μηνύσεις για τη λίστα Λαγκάρντ σε τρανταχτά ονόματα Ελλήνων επιχειρηματιών
Μηνύσεις για τη λίστα Λαγκάρντ σε τρανταχτά ονόματα Ελλήνων επιχειρηματιών  thumbnail

Μηνύσεις για τη λίστα Λαγκάρντ σε τρανταχτά ονόματα Ελλήνων επιχειρηματιών

Το "μικροσκόπιο" του ΣΔΟΕ αποκάλυψε φοροδιαφυγή ύψους από 2 έως 10 εκατομμύρια ευρω.


Φοροδιαφυγή από (τουλάχιστον) 2-10 εκατομμύρια ευρώ για εφτά μεγαλοεπιχειρηματίες που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ εντοπίζει , σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου δρομολογώντας τις επόμενες κινήσεις σε βάρος τους. 

Μεταξύ αυτών βρίσκονται μεγαλοεπιχειρηματίας που ασχολείται με τα δημόσια έργα, δυο επιφανή ονόματα που κατά το παρελθόν είχαν τεράστιες εταιρίες τροφίμων και ποτών, μεγαλοεπιχειρηματίας στο χώρο του εμπορίου , και ένας βιομήχανος , ενώ επίκειται εντός δεκαημέρου και η ολοκλήρωση του ελέγχου για συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία επίσης βρίσκονταν στη λίστα ανεβάζοντας τα ποσά της απόκλισης κατά πολύ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ΔΟΥ έχουν ήδη ολοκληρωθεί για τους 7 και άμεσα θα υποβληθούν οι μηνυτήριες αναφορές που συνέταξαν οι ΔΟΥ σε βάρος αυτών των προσώπων στους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρή καθώς και τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, που επιβλέπει την έρευνα για τη λίστα, Γιάννη Δραγάτση. 

"Ξεσκόνισαν" λογαριασμούς από το 2000

Η έρευνα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα προηγήθηκε να μην υπάρχουν σκιές, λόγω της ιδιότητας και της επιχειρηματικής ισχύς τους, όχι κατ΄ ανάγκην για το μέγεθος των καταθέσεων στην HSBC. Η έρευνα έγινε, ως εξής: 

-Το ποσό που βρέθηκε να έχουν στην HSBC της Ελβετίας το 2006 λειτούργησε ως αφετηρία. 
-Ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί από το 2000-2013 και στη συνέχεια συγκρίθηκαν με τις φορολογικές τους δηλώσεις το ίδιο διάστημα. 

Όλοι εντοπίστηκαν με αποκλίσεις που εκτιμάται ως φοροδιαφυγή από 2-10 εκατομμύρια, αλλά το ποσό αυτό πιθανόν θα αυξηθεί κατά πολύ όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στα συγγενικά τους πρόσωπα. Όπως μάλιστα έλεγε πηγή από τις υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου για πολλούς από τους ελεγχόμενους ισχύει ότι «καλύτερα να δήλωναν εξ αρχής το ποσό που είχαν στην HSBC γιατί τώρα θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά». 

"Οσμή" διώξεων παλνάται στον αέρα

Όλοι οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν ήδη από τις ΔΟΥ και έδωσαν εξηγήσεις ενώ τώρα η υπόθεση θα φτάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι πιθανόν με βάσει την δικαστηριακή πρακτική θα απαγγείλουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα. Βέβαια αν προχωρήσουν στην καταβολή του οφειλόμενου φόρου (που με τις προσαυξήσεις μπορεί να φτάνει το 50% της απόκλισης) ουσιαστικά θα λήξει η ποινική εμπλοκή τους.


 


Kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X