Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συναγερμός για την άνοδο των υδάτων στον Έβρο
Συναγερμός για την άνοδο των υδάτων στον Έβρο  thumbnail

Συναγερμός για την άνοδο των υδάτων στον Έβρο

«Έσπασε» το όριο των 5,45 μέτρων – Στα 5,70 μέτρα το όριο συναγερμού


Πάνω από τα όρια επιφυλακής των 5,45 μέτρων (με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα) μετρήθηκε η στάθμη του νερού του ποταμού Έβρου παρουσιάζοντας αυξητικές τάσεις.Την εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθούν η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους κατά τόπους δήμους.

Τα μέτρα που θα ληφθούν, όταν και όπου χρειαστεί, συζητήθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη για την αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Εσωτερικών Γεώργιου Ντόλιου, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τού θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Εξακουστού, του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλειου Μαυρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.


Οι πλημμύρες στη γειτονική Βουλγαρία αυξάνουν τον κίνδυνο


Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Έβρου, καθώς οι στάθμη των υδάτων του ποταμού αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Περιφέρειας Έβρου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας υπάρχει  σημαντική αύξηση των νερών του ποταμού Έβρου με παροχές που ξεπερνούν τα 1000m3/sec.


Για το λόγο αυτό, αναφέρει η Περιφέρεια στο έγγραφό της απαιτείται η επαγρύπνηση όλων, η ειδική παρακολούθηση του ποταμού ενώ οι δήμοι των περιοχών από τις οποίες περνά ο Έβρος θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν τους δημότες τους και να  μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματά του και επίσης να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες  περιοχές.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X