Αρχική / Υγεία / Γαστρεντερολογία / Όταν πίνω καφέ το πρωί με πιάνει διάρροια. Είναι φυσιολογικό;
Όταν πίνω καφέ το πρωί με πιάνει διάρροια. Είναι φυσιολογικό; thumbnail

Τζένη, 27 ετών

Όταν πίνω καφέ το πρωί με πιάνει διάρροια. Είναι φυσιολογικό;Ρωτά η αναγνώστρια μας Τζένη Κ.Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ευκοίλια. Συγκεκριμένα με πιάνει το πρωί και μόνο όταν πίνω καφέ ειδικά φραπέ διαρκεί για λίγη ώρα μετά την δεύτερη κένωση περνάει η οποία είναι ευκοίλια σε αντίθεση με την πρώτη η οποία είναι σχεδόν φυσιολογική ΕυχαριστώΑπαντάει ο γαστρεντερολόγος Απόστολος ΠουλάκηςΗ λήψη τροφής το πρωί επάγει ένα φυσιολογικό αντανακλαστικό, το γαστροκολικό που οδηγεί στην κένωση του εντερικού περιεχομένου. Ο καφές αυξάνει την εντερική κινητικότητα προάγοντας την κένωση. Όσον αφορά τη σύσταση των κενώσεων, είναι λογικό κατά την πρώτη κένωση όπου αδειάζει το περιεχόμενο που υπάρχει στο ορθό εδώ και 10 ως 48 ώρες και έχει ήδη αφυδατωθεί να είναι πιο στέρεο από την επόμενη κένωση η οποία προάγεται από τη λήψη του καφέ πριν γίνει μεγαλύτερη απορρόφηση ύδατος. 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο του boro.gr : Μύθοι και αλήθειες για τη διάρροια.
 

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τη διάρροια μικρής διάρκειας, εκτός αν εμφανίζονται πρόσθετα συμπτώματα όπως πυρετός, αίμα ή βλέννα στα κόπρανα, οπότε πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό.
ΜΥΘΟΣ: Είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιώ προϊόντα για τη θεραπεία της διάρροιας

ΑΛΗΘΕΙΑ: Μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τη διάρροια μικρής διάρκειας με χρήση κοινών αντιδιαρροϊκών (πχ: Λοπεραμίδη), εκτός αν εμφανίζονται πρόσθετα συμπτώματα όπως πυρετός, αίμα ή βλέννα στα κόπρανα, οπότε πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό.

ΜΥΘΟΣ: Οι θεραπείες της διάρροιας προκαλούν δυσκοιλιότητα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Αντίθετα με το τι πιστεύουν πολλοί, οι θεραπείες της διάρροιας, δεν αποτρέπουν τις κενώσεις, αλλά ουσιαστικά συμβάλλουν στην αποκατάσταση του φυσιολογικού ρυθμού της κινητικότητας του εντέρου σας.

Εφόσον λαμβάνεται η συνιστώμενη δόση, μπορούν να προσφέρουν γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση από τη διάρροια, ενώ σπάνια προκαλείται δυσκοιλιότητα.

ΜΥΘΟΣ: Η διάρροια δεν είναι επιβλαβής για τον οργανισμό σας

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ορισμένοι πιστεύουν ότι η διάρροια είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα για την αποβολή των βακτηρίων που την προκαλούν. Ωστόσο, συχνά η διάρροια μπορεί να μην οφείλεται σε κάποια βακτηριακή λοίμωξη, αλλά σε άλλες αιτίες όπως άγχος, δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές, κακή διατροφή κα.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X