Αρχική / Διατροφή / Τι πρέπει να κάνω για να χάσω κιλά;
Τι πρέπει να κάνω για να χάσω κιλά; thumbnail

Λίζα, 27 χρονών

Τι πρέπει να κάνω για να χάσω κιλά;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Λίζα Τ.Γεια σας είμαι 27 χρονών 150 ύψος και 67 κιλά τι πρεπε να κάνω για να χάσω κιλά έχω κάνει τα πάντα δεν μπορώ. Δεν χάνω

 

Απαντάει η Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αγαπητή αναγνώστρια, με βάση τα στοιχεία που μου δίνεις ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι 29,8 πράγμα που σε κατατάσσει στην κατηγορία του υπέρβαρου, και σημαίνει ότι όντως μια απώλεια βάρους κρίνεται επωφελής για σένα έτσι ώστε να διαφυλάξεις μια καλή κατάσταση υγείας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Το νεαρό της ηλικίας σου σε βοηθά να πραγματοποιήσεις την αλλαγή αυτή στο σώμα σου πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα τώρα, και να προλάβεις δυσάρεστες καταστάσεις που προκαλεί το συσσωρευμένο λίπος με την πάροδο των χρόνων στο σώμα μας. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μια ολιστική προσέγγιση και όχι απλώς να υποβάλλεις τον οργανισμό σου συνεχώς στο βασανιστήριο της δίαιτας και της στέρησης καθώς αυτό μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα επιφέρει. 

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τα κίνητρά σου και να θέσεις σαφείς στόχους. Έχοντας θέσει τα ψυχολογικά θεμέλια, ένας πτυχιούχος διαιτολόγος θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει και να σε εκπαιδεύσει σωστά όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι της καθημερινής σου διατροφής. Ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα που θα βασίζεται στις δικές σου συνήθειες και θα πατάει στις προσωπικές σου ανάγκες, χωρίς ακρότητες και στερήσεις είναι το μοναδικό μέσο για να επιτύχεις μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα.
Παράλληλα με τη διατροφή σου είναι βασικό με μικρά αλλά σταθερά βήματα να αλλάξεις και άλλα πράγματα στην καθημερινότητά σου και κυρίως να εντάξεις κάποιας μορφής άσκηση στη ζωή σου. Ήπια ή έντονη, το σημαντικό είναι να βρεις τις φυσικές δραστηριότητες που σε ευχαριστούν, σε εκτονώνουν και μπορούν να μπουν στο πρόγραμμά σου. 
Οι μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές είναι ο μόνος τρόπος να πετύχεις την αλλαγή και να μπορέσεις να τη διατηρήσεις. Καλή αρχή!

Γνωρίστε την διαιτολόγος μας

Η Αμαλία Φιλίππου είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει εργαστεί ως νοσοκομειακός διαιτολόγος σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Αττικής (Θριάσιο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αλεξάνδρα, Παίδων – Αγία Σοφία).  Παράλληλα, συνεργάστηκε με την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής «νηστικό αρκούδι» και ανέλαβε την αρθρογραφία στη διατροφική στήλη της ιστοσελίδας. 


Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βασικό αντικείμενο απασχόλησης ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση εξατομικευμένων διατροφικών παρεμβάσεων διαχείρισης σωματικού βάρους και δεικτών υγείας. Παράλληλα, ως ελεύθερη επαγγελματίας συνεργάζεται με τη βιομηχανία τροφίμων, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη έντυπου ενημερωτικού υλικού για επιστήμονες υγείας και καταναλωτές ενώ ταυτόχρονα διατηρεί προσωπικό διαιτολογικό γραφείο. Τηλέφωνο:  6987086589 E-mail:  amalia_filippou@yahoo.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X