Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο χρόνος τελειώνει για τους εγκλωβισμένους σε ορυχείο στη Τουρκία
Ο χρόνος τελειώνει για τους εγκλωβισμένους σε ορυχείο στη Τουρκία thumbnail

Ο χρόνος τελειώνει για τους εγκλωβισμένους σε ορυχείο στη Τουρκία

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για τους 18 εργαζoμένους οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορυχείο στην επαρχία Καραμάν της Τουρκίας. Το σημείο στο οποίο βρίσκονταν πλημμύρισε από τα νερά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στη γειτονική χώρα.

Ομάδες διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή και καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους, ωστόσο και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι ο χρόνος τελειώνει. Η αγωνία βρίσκεται στο κατακόρυφο για τους συγγενείς των εγκλωβισμένων, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το ορυχείο. Κάθε δύο ώρες, η στάθμη του νερού ανεβαίνει περίπου ένα μέτρο. 

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τη στιγμή που το νερό είχε συσσωρευτεί πλημμύρισε τον χώρο, στο σημείο βρίσκονταν περίπου 40 εργαζόμενοι. Από αυτούς ωστόσο, μόνο οι μισοί κατόρθωσαν να ξεφύγουν. 

Στην επιχείρηση διάσωσης αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος τόνισε: «Ελπίζω οι εργάτες στο ορυχείο να επιστρέψουν στις οικογένειές τους ασφαλείς». 


Real.gr ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ από realmedialive 


Οι 18 εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι

Αυτά είναι τα ονόματα των 18 ανθρακωρύχων: Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Mehmet Tokat, Hüseyin Çolak, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Kamil Yaman, Tezcan Gökçe, Uğur İlhan, Hüseyin Gültekin, İsmail Gürses, Mehmet Baha, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer, Recep Çiloğlu , Ömer Cansu.

Εγκλωβισμένοι σε ορυχείο στην Τουρκία
Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X