Αρχική / Πολιτισμός / City life / Έκθεση – To Lumen Prize στη Στέγη!
Έκθεση - To Lumen Prize στη Στέγη! thumbnail

Έκθεση – To Lumen Prize στη Στέγη!

Το κορυφαίο βραβείο ψηφιακής τέχνης κάνει μία στάση στην Αθήνα.


Το Lumen Prize αποτελεί το κορυφαίο βραβείο ψηφιακών έργων τέχνης ανά τον κόσμο. Θεσμοθετήθηκε το 2011 και απονέμεται κάθε χρόνο σε έργα που δημιουργήθηκαν με ψηφιακά μέσα, με στόχο την ανάδειξη αυτής της διαρκώς μεταβαλλόμενης μορφής τέχνης.


Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι επικρατέστερες συμμετοχές «ταξιδεύουν» με την έκθεση The Lumen Prize ανά τον κόσμο. Φέτος, αυτή η εντυπωσιακή έκθεση κάνει σταθμό στην Αθήνα φιλοξενούμενη στη Στέγη, όπου παρουσιάζονται τα 50 επικρατέστερα έργα του 2013. Επίσης, παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτός Cardiff (έδρα του βραβείου) τα 25 έργα που διακρίθηκαν το 2014.

Ανάμεσά τους θα είναι και το έργο Apodemy (Αποδημία) της Ελληνίδας εικαστικού Κατερίνας Αθανασοπούλου, που απέσπασε το πρώτο βραβείο της περσινής διοργάνωσης. Το έργο είναι μια τρισδιάστατη ψηφιακή αλληγορία για την Αθήνα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Εικαστικούς Διαλόγους του 2012 κατόπιν ανάθεσης της Στέγης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, προηγήθηκε στη Στέγη ημερίδα με τίτλο Digital Art: An Ever-Changing Art Form (Ψηφιακή Τέχνη: Μια διαρκώς μεταβαλλόμενη μορφή τέχνης), όπου κορυφαίοι θεωρητικοί και καλλιτέχνες του είδους εστίασαν σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ψηφιακή τέχνη.

Ως προάγγελος της έκθεσης Lumen Prize, λειτουργεί καθημερινά έως τις 10 Νοεμβρίου στο φουαγιέ του 4ου ορόφου της Στέγης, η προβολή του διαδραστικού έργου Murmur, το οποίο απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο Lumen Prize για το 2014. (Ώρες κοινού Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-22:00 και Σαββατοκύριακο 12:00–21:00. Είσοδος ελεύθερη)


Συντελεστές Έκθεσης
Διοργάνωση: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Επιμέλεια έκθεσης: Μαριλένα Β. Καρρά
Συνεργάτης: Κωνσταντίνα Σουλιώτη
Αρχιτεκτονική επίβλεψη: Γιώργος Παρμενίδης, Christine Longuépée
Οργάνωση και επίβλεψη τεχνικών εργασιών: ΤΕΝΣΩΡ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.
(Γ. Σ. Παπαδημητρίου & Μ. Παντελιδάκη)
Εγκατάσταση βιντεοπροβολών: Μάκης Φάρος, Αντώνης Γκατζουγιάννης

Σε συνεργασία με το The Lumen Prize Exhibition, Cardiff


Από το 2011 που θεσμοθετήθηκε, κάθε φορά που ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός The Lumen Prize, οι σημαντικότερες συμμετοχές γίνονται έκθεση και ταξιδεύουν μαζί ανά τον κόσμο. Φέτος, λοιπόν μία από τις στάσεις της έκθεσης αυτής πρόκειται να είναι η Αθήνα, όπου φιλοξενούμενη στη Στέγη, θα παρουσιάσει τα 50 επικρατέστερα έργα του 2013 καθώς και τα 25 έργα που διακρίθηκαν το 2014. Μην χάσετε τη δημιουργία Apodemy της Ελληνίδας εικαστικού Κατερίνας Αθανασοπούλου, που απέσπασε το πρώτο βραβείο της περσινής διοργάνωσης –πρόκειται για μια τρισδιάστατη ψηφιακή αλληγορία για την Αθήνα, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στους Εικαστικούς Διαλόγους του 2012 της Στέγης..


31 Οκτωβρίου 2014
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Ευρυδάμαντος και Γαλαξία 2, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210-9249090
Έως 30 Νοεμβρίου 2014.


 


http://www.sgt.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X