Γεύματα στο… 5λεπτο! Τι μπορείς να φας για να διώξεις το λίπος;

Σου βρήκαμε δύο συνταγές είτε για πρωινό είτε για βραδινό οι οποίες είναι έτοιμες σε πέντε μόλις λεπτά. Δηλαδή λιγότερη ώρα από όση θες για να αγοράσεις κάτι από έξω.

Η έλλειψη χρόνου είναι το βασικό εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και σε μια υγιεινή διατροφή, παρά τις καλές προθέσεις που μπορεί να έχουμε. Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε ποιες είναι οι υγιεινές τροφές που θα έπρεπε να τρώμε, το να τις εντάξουμε μέσα σε ένα τρελό πρόγραμμα καθημερινότητας είναι μια άλλη ιστορία.

Ομελέτα στην κούπα

Αυτό είναι ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πρωινό που μπορείς να πάρεις μαζί σου. Τα γεμάτα πρωτεΐνη αβγά βοηθούν στην απώλεια των κιλών. Για την ακρίβεια, μια μελέτη αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που τρώνε αβγά στο πρωινό χάνουν 65%περισσότερο βάρος συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν την ίδια διατροφική συνήθεια, ακόμη κι αν καταναλώνουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων!

Φτιάξε αυτό το πρωινό μέσα σε λίγα λεπτά. Ψέκασε μια κούπα με μαγειρικό σπρέι, χτύπησε μέσα της ένα αβγό, ανακάτεψε μια χούφτα κομμένα μπουκετάκια μπρόκολου και καρότα και 2 κ.σ. τριμμένο τυρί. Ψήσε το μείγμα στα μικροκύματα για 1 λεπτό, ανακάτεψε και μετά ψύχε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να σφίξουν τα αβγά. Σέρβιρε μαζί με λίγη salsa και απόλαυσέ τη στον δρόμο.

Πίτσα πρωινού με μήλο και κανέλα

Τα μήλα είναι γεμάτα με χορταστικές φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντάς τα λοιπόν, στα γεύματά σου βοηθάς στην απώλεια βάρους αφού θα χορτάσεις με λιγότερες θερμίδες.

Επιπλέον, τα υγιεινά λιπαρά στο φυστικοβούτυρο σε κρατούν για περισσότερη ώρα ικανοποιημένη ώστε να αποφύγεις τα τσιμπολογήματα στη διάρκεια του πρωινού.

Αυτή η νόστιμη πίτσα πρωινού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να απολαύσεις τα μήλα και το φυστικοβούτυρο μαζί και γίνεται σε λίγα λεπτά. Σε μια τορτίγια ολικής άλεσης, άπλωσε 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο, ένα μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες και πασπάλισε με κανέλα.

Πηγή: www.shape.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διατροφική νοημοσύνη: Η… απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία

Νυχτερινή βουλιμία: Γιατί μου συμβαίνει και πώς να την αντιμετωπίσω;

Μήπως πάσχεις κι εσύ από νευρική ανορεξία; Ποια είναι τα συμπτώματα;

Σχετικά άρθρα