Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επίθεση χάκερ στα συστήματα του Λευκού Οίκου – Η Ρωσία ως βασικός ύποπτος
Επίθεση χάκερ στα συστήματα του Λευκού Οίκου - Η Ρωσία ως βασικός ύποπτος thumbnail

Επίθεση χάκερ στα συστήματα του Λευκού Οίκου – Η Ρωσία ως βασικός ύποπτος

Επίθεση χάκερ φαίνεται ότι δέχθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με αναφορές στον αμερικανικό Τύπο: Καταγράφηκε παραβίαση στο μη διαβαθμισμένο σύστημα υπολογιστών στην αμερικανική προεδρία, με ανεπίσημες αναφορές αξιωματούχων να δείχνουν τη Ρωσία ως πρώτο ύποπτο.


Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα αυτών που θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για αυτή τη δραστηριότητα, η οποία εντοπίστηκε σε δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του Εκτελεστικού Γραφείου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.


"Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης πρόσφατων απειλών, εντοπίσαμε ανησυχητική δραστηριότητα στο μη απόρρητο δίκτυο EOP. Εξετάζουμε σοβαρά οποιαδήποτε τέτοιου είδους δραστηριότητα. Στην προκειμένη περίπτωση λάβαμε άμεσα μέτρα για την αξιολόγηση και τον περιορισμό της", δήλωσε ο αξιωματούχος.


Σε φάση αναχαίτισης ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκεται από την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, καθώς, όπως σημειώνουν όλα τα αμερικανικά Μέσα και αναμεταδίδει το Reuters, χάκερς κατάφεραν και εισχώρησαν στο μη διαβαθμισμένο σύστημα υπολογιστών της αμερικανικής Προεδρίας.


Οι αναφορές μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ανεπίσημες, καθώς ουδείς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έχει προβεί σε επίσημη δήλωση, ωστόσο όλες οι φήμες κατατείνουν στο συμπέρασμα πως τα πληροφοριακά συστήματα δέχθηκαν επίθεση, η οποία όμως εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε (σύμφωνα με την άποψη κάποιων αξιωματούχων).


Όπως αναφέρει το Reuters, στα μη διαβαθμισμένα συστήματα του επιτελείου του Μπαράκ Ομπάμα εντοπίστηκε ύποπτη δραστηριότητα. Τα συστήματα αποκλείστηκαν και ελήφθησαν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η δραστηριότητα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.


"Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά κάθε τέτοια δραστηριότητα και σε αυτή την περίπτωση πήραμε άμεσα μέτρα για την αξιολόγησή της και τον περιορισμό της", ανέφερε ο αξιωματούχος.


Ο αξιωματούχος, όπως και δεύτερο στέλεχος που επικαλείται το πρακτορείο, ανέφερε πως δεν υπάρχει ένδειξη παραβίασης του διαβαθμισμένου συστήματος. Το ίδιο αναφέρουν και οι πηγές που επικαλείται ξεχωριστά η Washington Post.


Οι πηγές που επικαλείται η δεύτερη, μάλιστα, ανέφεραν ως πρώτο ύποπτο για την επίθεση έναν χάκερ από τη Ρωσία. Αναφερόμενη σε πρόσφατες επιθέσεις χάκερ με στόχο υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, την ουκρανική κυβέρνηση και αμερικανικές εξοπλιστικές εταιρείες, οι πηγές της εφημερίδας σημειώνουν την εκτίμηση πως στην περίπτωση του Λευκού Οίκου η φύση του στόχου δείχνει επίθεση χάκερ με την υποστήριξη κρατικών υπηρεσιών.


Star.gr


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X