Τρέχει με… 500 ο μεγάλος Μπουφόν

Στο σημερινό παιχνίδι για την 9η αγωνιστική της Serie A ο Τζίτζι Μπουφόν θα συμπληρώσει 500 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουβέντους . Επίτευγμα που λίγοι έχουν καταφέρει στην Ιταλία. Πάολο Μαλτνίνι, Αλεσάντρο Κοστακούρτα, Φράνκο Μπαρέζι, Χαβιέρ Ζανέτι, Τζουζέπε Μπέργκομι, Φραντσέσκο Τότι.

Πέρασαν 13 χρόνια, από τις 26 Αυγούστου του 2001, όταν ο τεράστιος Ιταλός τερματοφύλακας φορούσε για πρώτη φορά τα γάντια του για να υπερασπιστεί την εστία της Γηραιάς Κυρίας. Από τότε δεν τα έχει βγάλει ποτέ, ούτε καν όταν έπεσε στη Serie B λόγω του σκανδάλου Calciopolis.

Σαν σήμερα πάντως είχε κάνει ακόμα μια ιστορική εμφάνιση. Όντας 19 ετών και αγωνιζόμενος στην Πάρμα, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στην Εθνική Ιταλίας.

«Είναι ένα παράδειγμα προς μίμιση ο Τζίτζι» τονίζει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. «Το αξίζει και πιστεύω ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει γιατί έχει τον ενθουσιασμό ενός νεαρού αγοριού και την εμπειρία και τη σοφία ενός βετεράνου» πρόσθεσε.

Ο Μπουφόν έχει ψηφιστεί στην καλύτερη ενδεκάδα της FIFA δύο φορές, σε αυτήν της UEFA τρεις και έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερο πορτιέρε τέσσερις φορές. Το ντεμπούτο του έγινε σε ένα ματς με τη Βενέτσια, δεχόμενος το πρώτο του γκολ τρεις αγωνιστικές αργότερα. Το 100ο του ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό. Το 200ο πάλι στην Ευρώπη κόντρα στην Άρσεναλ. Το 400ο κόντρα στην Τσέλσι το 2012.Το 500ο γίνεται με αντίπαλο μια άλλη ομάδα με αγγλικές ρίζες. Τη Τζένοα που ιδρύθηκε από Άγγλους το 1893 και δείχνει ως το ιδανικό κλαμπ για να σημαδέψει αυτή τη σημαντική στιγμή του Μπουφόν.

Σχετικά άρθρα