Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ουρές μέσα στη νύχτα για συντάξεις, ΕΝΦΙΑ
Ουρές μέσα στη νύχτα για συντάξεις, ΕΝΦΙΑ  thumbnail

Ουρές μέσα στη νύχτα για συντάξεις, ΕΝΦΙΑ

Παγκράτι, λίγο μετά τις 7 το πρωί.

Ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίζουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο όπου στεγάζεται υποκατάστημα τράπεζας. 

Τέλος του μήνα και η ώρα να εισπράξουν τη σύνταξη του ΙΚΑ έφτασε. Έχουν σηκωθεί από τα άγρια χαράματα για να πάρουν σειρά προτεραιότητας στο… πεζοδρόμιο που θα τους εξασφαλίσει το μαγικό χαρτάκι για την άλλη σειρά που τους περιμένει μπροστά από τα γκισέ. 


VIDEO-ΟΥΡΕΣ 2 by realmedialive 

Περιμένοντας να δείξει ο δείκτης του ρολογιού 8 το πρωί, λογαριάζουν για πολλοστή φορά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και διαπιστώνουν ότι για τον μήνα Νοέμβρη το πορτοφόλι είναι από τώρα άδειο.

«Εδώ χτυπάμε γερμανικό νούμερο» λέει ένας εργαζόμενος που έχει γείρει στη τζαμαρία της τράπεζας από την πολύωρη ορθοστασία. «ΕΝΦΙΑ. Εφορία, ΔΕΗ, θα κάνουμε ταξινόμηση τα χρήματα και θα μας μείνουν και δύο κατοστάρικα για να περάσουμε το μήνα» συμπληρώνει.VIDEO-ΟΥΡΕΣ by realmedialive 

«Από τις 4 είμαι εδώ» απαντά ένας συνταξιούχος και η κυρία που προηγείται σπεύδει να τον διορθώσει «Όχι, από τις 3 το πρωί είσαι εδώ και εγώ από τις δυόμισι». 

Στη θέα του τηλεοπτικού φακού οι πολίτες βρίσκουν την ευκαιρία να περιγράψουν την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά «Δεν ρωτάνε πως τα βγάζουμε πέρα για να ξανάρθει η σύνταξη του επόμενου μήνα. Εχουμε και άνεργα παιδιά. Δεν νοιάζεται κανένας για μας. Να κόψουν τους μισθούς τους, τα αμάξια τους και τους οδηγούς τους».

Καλλιθέα, ώρα 8 το πρωί.

Η τράπεζα άνοιξε και στην πόρτα ασφαλείας επικρατεί συνωστισμός. Σε ένα χώρο που με δυσκολία μπορούν να περάσουν 2-3 άτομα, οι πολίτες δίνουν «μάχη» για να φτάσουν πρώτοι στο ταμείο. 

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις…


Real.gr- ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΥΡΕΣ by realmedialive

Καλλιθέα ώρα 8:45 π.μ.

Πολίτες-αριθμοί. Στα γκισέ της τράπεζας εξυπηρετείται ο πολίτης με τον “αριθμό 50”. Η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη και κάποιοι βρίσκουν θέση στις σκάλες που οδηγούν στον πρώτο όροφο. Οποιος επιθυμεί να πάρει αριθμό προτεραιότητας το χαρτάκι θα γράφει 327. Ελάχιστος χρόνος αναμονής, τουλάχιστον 3,5 ώρες!!!Real.gr- ΟΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ by realmedialive
Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X