Ο Μίτσελ προπόνησε τις Ακαδημίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού, η πρώτη προπόνηση του Elite Group της Ακαδημίας υπό τον κ. Μίτσελ και το τεχνικό επιτελείο της Α’ ομάδας του Ολυμπιακού.

Στη σημερινή προπόνηση του Elite Group συμμετείχαν ποδοσφαιριστές των Αγωνιστικών Τμημάτων Κ16, Κ17 και Κ20 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Οι προπονήσεις αυτές, θα διεξάγονται υπό τον Μίτσελ σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα και με τα πρότυπα μεγάλων Ακαδημιών του εξωτερικού και είναι μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τη βελτίωση, ανάπτυξη και σταδιακή ένταξη παικτών της Ακαδημίας μας στην Α’ Ομάδα.

Μέσα από τις προπονήσεις του Elite Group, οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας θα αξιολογηθούν περαιτέρω από τον κ. Μίτσελ και θα αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και εξοικείωση με τα στελέχη και τον τρόπο που εργάζεται στο γήπεδο η Α’ Ομάδα.

Επιπλέον μέσα από την παρακολούθηση των προπονήσεων του Elite Group, από σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας, οι προπονητές των Αγωνιστικών Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις γνώσεις τους όπως και να αφομοιώσουν καλύτερα τη αγωνιστική φιλοσοφία της Α’ Ομάδας του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα ονόματα των νεαρών ποδοσφαιριστών που μετείχαν στην προπόνηση υπό τις οδηγίες του κ. Μίτσελ: Ηλιάδης, Κατσιμήτρος, Ρέτσος, Τσιμπούκας, Νικολάου, Αγιώτης, Φουάσης, Μανωλάκης, Τόλι, Αγγελόπουλος, Μεγαρίτης, Δερμιτζάκης, Λάτσι, Κηπουρός, Ξενιτίδης, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Βάρκας, Κούγιος, Τζουμάκης, Γλεγλές και Τσιλίκης.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Μίτσελ μίλησε στο Olympiacos TV για την πρώτη προπόνηση του Elite Group της Ακαδημίας και αναλυτικά είπε:

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς, να δουλεύετε με τα παιδιά;

«Πολύ. Είναι πολύ ευχάριστο για μένα να δουλεύω με τα παιδιά. Είναι, επίσης, μία πολύ καλή κίνηση της ομάδας που θέλει να γίνεται αυτή η εκμάθηση και να είναι και οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας δίπλα σε εμάς και στην πρώτη ομάδα».

Αυτό είναι και μία σημαντική εμπειρία για παιδιά…

«Σίγουρα, αλλά το σημαντικό είναι να καταλάβουν πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Να έχουν πάντα σωστή συμπεριφορά, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι».

Θα το συνεχίσετε πιο συστηματικά;

«Ναι, είναι μία συμφωνία που είχαμε με την Ακαδημία. Ήταν μία ιδέα της Ακαδημίας. Μας φάνηκε πάρα πολύ καλή. Όταν θα λείπουν οι ποδοσφαιριστές μας και θα είναι με τις εθνικές ομάδες, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα παιδιά μαζί μας. Θα κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Με προπονητές από την πρώτη ομάδα και θέλουμε σιγά-σιγά να καταλάβουν το παιχνίδι της πρώτης ομάδας».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στα παιδιά των Ακαδημιών;

«Θα ήθελα να γίνει αυτή η ομάδα πιο ελληνική με το χρόνο. Οπότε θέλουμε να έχουμε παιδιά στην Ακαδημία που θα ανεβαίνουν σιγά-σιγά στην πρώτη ομάδα και να την κάνουμε πιο ελληνική την πρώτη ομάδα».

Από την μεριά τους, τρεις νεαροί άσοι του Θρύλου, από τις Ακαδημίες του συλλόγου, ανέφεραν:

Πόσο σημαντική ήταν η σημερινή εμπειρία, να προπονηθείτε υπό τις οδηγίες του κ. Μίτσελ;

Άρντιτ Τόλι: «Βέβαια, ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία. Πιστεύω όλα τα παιδιά δείξαμε ένα πολύ καλό εαυτό. Δείξαμε ότι δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στις προπονήσεις. Ήταν τιμή μας να δουλέψουμε σε ένα σκληρό επίπεδο. Να δούμε πως εργάζεται και η πρώτη ομάδα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έγινε αυτή η προπόνηση και ευχόμαστε να γίνεται στο μέλλον συχνά».

Τι κρατάτε από τα όσα έγιναν σήμερα και τις οδηγίες του κ. Μίτσελ;

Δημήτρης Νικολάου: «Κρατάμε ότι το επίπεδο στην μεγάλη ομάδα είναι πολύ σκληρό και γρήγορο, ώστε να δουλεύουμε και στις Ακαδημίες όσο πιο γρήγορα μπορούμε, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο της μεγάλης ομάδος και να καταφέρουμε να μπούμε μέσα στην πρώτη ομάδα».

Πόσο πολύ σας βοηθάει αυτό που έγινε σήμερα;

Αντώνης Φουάσης: «Σίγουρα μας βοηθάει γιατί είναι ένα τεράστιο κίνητρο, να γνωρίζουμε καινούρια πράγματα και να παίρνουμε μία ιδέα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα μας βοηθάει. Μας δείχνει τον τρόπο για να δουλέψουμε σκληρά. Κάτω το κεφάλι. Δουλειά και τίποτα άλλο! Είναι μία καλή βοήθεια».

Σχετικά άρθρα