Μίτσελ: «Ο Αστέρας σε κάνει να δίνεις το 100%»

Πολλά εγκώμια για τον Αστέρα Τρίπολης και αίτημα μεγάλης προσοχής και προσπάθειας εκ μέρους της ομάδας του στο παιχνίδι του Σαββάτου, περιλάμβανε η καθιερωμένη συνέντευξη του Μίτσελ στη NOVA.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε επίσης ότι κάθε ματς που δίνει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι σημαντικό για τους παίκτες του, διότι πολύ απλά αγωνίζονται σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός που κάθε παιχνίδι του είναι σημαντικό.

Οι δηλώσεις του Μίτσελ:

«Από την αρχή της σεζόν θέλουμε να πηγαίνουμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Επιλέξαμε λοιπόν από την προετοιμασία να κάνουμε παιχνίδια που είναι πολύ απαιτητικά για να μπούμε στην ψυχολογία που πρέπει για την χρονιά και σε σχέση με το μέλλον. Είναι λοιπόν αρχές Νοεμβρίου και βρισκόμαστε ακριβώς εκεί που θέλαμε να είμαστε. Ακόμα και λίγο καλύτερα απ’ όσο θα θέλαμε να είμαστε όσον αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό λοιπόν ξέρουμε πως αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Γιουβέντους και ο Πανθρακικός . Κάθε μέρα έχουμε ένα παιχνίδι και πάντα θα πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι που έχουμε να παίξουμε πρώτο. Γι’ αυτό λοιπόν δεν θα πρέπει να διαφοροποιούμε τις διοργανώσεις στο μυαλό μας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε σε ποιά διοργάνωση παίζουμε. Πρέπει να παίζουμε καλά και σαν παίκτες του Ολυμπιακού όπου και εάν αγωνιζόμαστε. Για όλα τα ματς ανεξαρτήτου διοργανώσεως γιατί μόνο και μόνο ότι παίζεις για τον Ολυμπιακό κάνει όλα τα παιχνίδια σημαντικά».

Τις δυσκολίες του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και τα… εμπόδια που μπορεί να βάλει στον Ολυμπιακό: «Συμφωνώ απόλυτα. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που με οποιονδήποτε αντίπαλο και εάν παίζει τον κάνει να φαίνεται χειρότερος απ’ όσο είναι συνήθως. Αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του Αστέρα. Ο Αστέρας που έχει έναν προπονητή πολύ καλό. Έναν προπονητή που διαφοροποιεί κάθε μέρα το παιχνίδι του και προσαρμόζει το πλάνο του ανάλογα με τον αντίπαλο και πάντα κάνει τέλεια δουλειά. Όμως προτιμάω έναν αντίπαλο που να είναι απαιτητικός. Έναν αντίπαλο που να σε κάνει να τα δώσεις όλα. Το 100%. Γιατί αλλιώς θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες. Μας αρέσει να είμαστε έτοιμοι 100%».

Για τη δυναμικότητα του Αστέρα: «Πριν από λίγες εβδομάδες έπαιξε με την Τότεναμ στο Λονδίνο και μπορεί να έχασε στα γκολ αλλά δεν του άξιζε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι μία ομάδα που είναι πολύ σταθερή. Μία ομάδα που διοικείται πολύ καλά. Πολύ πειθαρχημένη και που τα πηγαίνει πολύ καλά. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Κάθε χρόνο χάνει το αστέρι του. Πέρυσι έχασε τον Ράγιος. Φέτος τον Ντε Μπλάσις. Παρόλα αυτά παίζει το ίδιο καλά. Και βέβαια αυτός που… φταίει γι’ αυτό -το φταίει βάλτε το σε εισαγωγικά- είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας, που είναι ο προπονητής της».

Σχετικά άρθρα