Μέγας είσαι Μάρκους και θαυμαστά τα έργα σου!

Η επανεμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ μετά από 65 ημέρες επανέφερε στον Παναθηναϊκό τη θετική αύρα που χρειάζονταν και χάρη σε αυτή ήρθε η επικράτηση με 3-1 επί του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο, νίκη που έδωσε από σήμερα την πρόκριση στο Τριφύλλι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Από την άλλη ο Παναιτωλικός έμεινε εκτός συνέχεια του θεσμού.

Ο Κυπέλλούχος μεταμορφώθηκε προς το βέλτιστο με την είσοδο του Μπεργκ στο παιχνίδι στο 76′. Σε 15 λεπτά ο Σουηδός πρόλαβε να κερδίσει μια αποβολή, να πετύχει μια γκολάρα «κλειδώνοντας» το ματς και να στείλει θετικό μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια.

Α’ ημίχρονο: Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή την κατοχή μπάλας με τον Παναιτωλικό να αμύνεται μαζικά με 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα. Όμως, όπως συμβαίνει σε όλα τα φετινά παιχνίδια του Τριφυλλιού απέναντι σε μαζική άμυνα, δεν υπήρχε τρόπος να βρει διαδρόμους και να δημιουργήσει φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με ευκολία ανέπαφη την εστία τους χωρίς να ψάχνουν κάτι παραπάνω. Η πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 34′ από κόρνερ του Χουχούμη και κεφαλιά του Ρισβάνη που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτό ήταν το έναυσμα για να ανοίξει το παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός έχασε με τη σειρά του δύο σημαντικές ευκαιρίες. Εκεί τον Παναθηναϊκό κράτησε ο Στέφανος Κοτσόλης με σπουδαίες επεμβάσεις. Στο 39′ έβγαλε με το πόδι τετ α τετ του Κάπελ και στο 43′ δυνατό πλασέ από τα πέντε μέτρα του Παπουτσογιαννόπουλου. Οι Πράσινοι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέτριτς στο 44′ που απέκρουσε ο Στεφανάκος.

Β’ ημίχρονο: Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο 50ό λεπτό με συνδυασμό Δώνη, Κλωναρίδη, Πέτριτς και πάσα του Κροάτη στον Κλωναρίδη ο οποίος από κοντινή απόσταση κεραυνοβόλησε τον Στεφανάκο. Τρία λεπτά αργότερα ο Πέτριτς παραλίγο να πετύχει το 2-0 αλλά ο Κούσας έσωσε το τετ α τετ. Στο 55′ ο Παναιτωλικός αντέδρασε και παραλίγο να ισοφαρίσει με κοντινή κεφαλιά του Ετζενγκέλε. Και αφού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ο Παναιτωλικός, ήρθε το 2-0 στο 58′ σε αντεπίθεση του Τριφυλλιού με τον Μπαϊράμι να δίνει ασίστ στον Μπούι και αυτός με διαγώνιο σουτ σκόραρε. Ο Μάκης Χάβος αντέδρασε από τον πάγκο με την είσοδο του Μαρτίνες, κάτι που έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του. Στο 62′ ο Παναιτωλικός ξαναμπήκε στο ματς μειώνοντας το σκορ μετά από κάθετη πάσα του Γοδόι στον Κουτρομάνο και εύστοχο πλασέ του. Εκεί το ματς άνοιξε πολύ με τον Παναιτωλικό να δείχνει απειλητικός. Ώσπου στο 76ο λεπτό σηκώθηκε η ταμπέλα με τον αριθμό του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός με το… μαγικό του ραβδί μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του κέρδισε την αποβολή του Κούσα (πρώτη κάρτα για το μαρκάρισμα, δεύτερη για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή) και στο 84′ πέτυχε ένα απίθανο γκολ με τεχνικό πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ στο τέλος.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Δασκαλόπουλου.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Χουχούμης, Ρισβάνης (77′ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Μπαϊράμι, Πέτριτς (76′ Μπεργκ), Κλωναρίδης (84′ Καρέλης).

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κούσας, Ετζενγκέλε, Παπουτσογιαννόπουλος,

Σχετικά άρθρα