Αρχική / Media (old articles) / Ο δημιουργός του Android OS, Andy Rubin, αποχωρεί οριστικά από τη Google
Ο δημιουργός του Android OS, Andy Rubin, αποχωρεί οριστικά από τη Google thumbnail

Ο δημιουργός του Android OS, Andy Rubin, αποχωρεί οριστικά από τη Google

Μετά από αρκετά χρόνια κοινής πορείας με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ο Andy Rubin αποφάσισε να αφήσει οριστικά τη Google και να ιδρύσει έναν δικό του όμιλο που θα βοηθά start-up εταιρείες με στόχο την κατασκευή hardware.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Rubin ήταν ο επικεφαλής του Android OS από το 2005 (όταν εξαγοράστηκε η εταιρεία του από τη Google) μέχρι το 2013, καθώς τότε παραδόθηκαν τα ηνία στον Sundar Pichai και ο Rubin μεταφέρθηκε στο εργαστήριο Google X για να γίνει ο επικεφαλής του τομέα ρομποτικής. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εργασίας του εκεί προχώρησε στην εξαγορά σημαντικών εταιρειών ρομποτικής (όπως η Boston Dynamics) για την ενίσχυση των projects της Google.

Το διαζύγιο φαίνεται ότι έγινε σε καλό κλίμα, μιας και ο Larry Page, CEO της Google, δήλωσε:

“Θέλω να ευχηθώ στον Andry τα καλύτερα για τη συνέχεια της πορείας του. Η δημιουργία του Android OS είναι πραγματικά αξιοσημείωτη και αφήνει πίσω του 1 δισεκατομμύριο χαρούμενους χρήστες. Τον ευχαριστούμε”

[via]

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X