Γαλλικά τοστ με μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τα γαλλικά τοστ</span><br />8 φέτες ψωμί του τόστ<br />3 κούπες γάλα<br />4 αυγά χτυπημένα<br />Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα<br />Κανέλα<br />4 μπανάνες κομμένες σε φέτες<br />4 κουταλιες της σούπας πραλίνα φουντουκιού<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την πραλίνα φουντουκιού</span><br />5 κουταλιές της σούπας κακάο<br />1 μικρό κουτί ζαχαρούχο γάλα<br />1 πακέτο βούτυρο<br />2 κουταλιές της σούπας μέλι<br />Τριμμένο φουντούκι σε σκόνη</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τα γαλλικά τοστ</span><br />Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά και την κανέλα. Μουσκεύουμε καλά τις φέτες τοστ μέσα στο μείγμα από το γάλα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα και αλείφουμε τις μισές φέτες με πραλίνα φουντουκιού και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μπανάνες. Τέλος κλείνουμε σαν σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες τοστ και σερβίρουμε.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την πραλίνα φουντουκιού</span><br />Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, χωρίς όμως να καεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε βαζάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα