Αρχική / More / Life stories / Ποιος είναι ο Κώστας Σκρέκας, ο νέος, 41χρονος, υπουργός Ανάπτυξης
Ποιος είναι ο Κώστας Σκρέκας, ο νέος, 41χρονος, υπουργός Ανάπτυξης thumbnail

Ποιος είναι ο Κώστας Σκρέκας, ο νέος, 41χρονος, υπουργός Ανάπτυξης

Από τη λεγόμενη νεότερη γενιά της ΝΔ προέρχεται ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ο οποίος τοποθετείται σε αυτή τη θέση μετά τη μετακίνηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.  


Ποιος είναι ο Κώστας Σκρέκας


Ο 41χρονος νέος υπουργός εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Τρικάλων με τη ΝΔ το 2012 και από το 2010 εκτελεί χρέη τομεάρχη επικοινωνίας της ΝΔ στην Α Αθηνών. Η πρώτη του ενασχόληση με την πολιτική έγινε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων. Την περίοδο 1991 -1993 διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ενώ το 1994 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.


Ο Κώστας Σκρέκας κατάγεται από την Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη, Χημικό Μηχανικό και έχουν δύο κόρες. Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων στο πανεπιστήμιο του Μπέρμπιγχαμ, αφού εργάστηκε για ένα χρόνο ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A., το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και όπως σημειώνεται στο βιογραφικό του, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.


«Η εταιρεία σήμερα καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια της αγοράς από το οργανωμένο λιανεμπόριο, το Χονδρεμπόριο, τα καταστήματα HO.RE.CA καθώς και ανεξάρτητα σημεία πώλησης. Αντιπροσωπεύει 3 από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων και ποτών», σημειώνεται στο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του νέου υπουργού Ανάπτυξης βιογραφικό.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X