Παναθηναϊκός: «Απαιτούμε τη συνεργασία όλων»

Ανακοίνωση που αφορά την χρήση του ΟΑΚΑ προς όλους του εμπλεκόμενους εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μία ημέρα μετά το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι βρέθηκε στις εξέδρες του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων κόσμος χωρίς να έχει εισιτήριο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με χρέος ευθύνης απέναντι στον κόσμο της ομάδας που πληρώνει από το υστέρημά του, αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλει το γεγονός ότι η εικόνα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στον αγώνα της Πέμπτης (30/10/2014) ήταν εντελώς διαφορετική- και σίγουρα πολύ μεγαλύτερη- από απ’ αυτή που μας παρουσίασαν τα δεδομένα των εισιτηρίων που διατέθηκαν.
Κι όλα αυτά ενώ σαν ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας κι ό,τι ορίζει ο νόμος προκειμένου να προστατέψουμε τη νομιμότητα και τους φιλάθλους που κάνουν το… αυτονόητο και πληρώνουν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν την ομάδα.
Επί του προκειμένου θέματος, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έχουμε να απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα προς τους αρμόδιους φορείς:
1.Προς τη ΓΓΑ: Γιατί από τη στιγμή κατά την οποία έχουμε στείλει αλλεπάλληλες επιστολές ενώ έχουν γίνει και προσωπικές συναντήσεις μελών της Διοίκησης της ΚΑΕ με αρμόδιους της ΓΓΑ με αντικείμενο τη χρήση των τουρνικέ δεν έχει συμβεί το παραμικρό;
Η ΓΓΑ υποχρεούται να παράσχει τα τουρνικέ σε κάθε Στάδιο. Είχαμε τη δέσμευση ότι θα επιληφθούν του θέματος. Δεν συνέβη το παραμικρό.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σύμβαση με την εταιρεία «SPACE» και οφείλουμε να μάθουμε γιατί ενώ η εταιρεία έχει πληρωθεί τα τουρνικέ δεν έχουν παραδοθεί;
Μήπως, στο πλαίσιο της διαφάνειας, θα πρέπει να μάθουμε αν αλλά και ποιοι επωφελήθηκαν απ’ αυτή τη σύμβαση; Μήπως θα πρέπει να βγει στη δημοσιότητα η σύμβαση;
2.Προς το ΟΑΚΑ: Επί σειρά ετών η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ουσιαστικά συντηρεί το κλειστό του ΟΑΚΑ με τα εκατομμύρια που δαπανά. Για ποιο λόγο το ΔΣ του ΟΑΚΑ, ώστε να είναι εντάξει απέναντι στις συμβατικές του υποχρεώσεις με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν έχει κινηθεί νομικά απέναντι στη ΓΓΑ και την εταιρεία SPACE;
Ρωτούμε επίσης το ΟΑΚΑ γιατί στις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στο κλειστό υπάρχει χρήση των τουρνικέ αλλά όχι στους αγώνες του Παναθηναϊκού αν και διαρκώς ζητάμε τη χρήση τους;
3. Προς την Αστυνομία: Ο Παναθηναϊκός όπως και κάθε ΚΑΕ αποδίδει το 10% επί των εισπράξεων κάθε αγώνα, στην Αστυνομία. Ζούμε το παράδοξο, όμως, να μας επιβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία όπως και από τη νομοθεσία να χρησιμοποιούμε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, οι άνθρωποι των οποίων έχουν περιορισμένες αρμοδιότητες. Για ποιο λόγο λοιπόν αποδίδουμε το 10% στην Αστυνομία; Προσδοκούμε σε απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία.
Συγκεκριμένα ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το 10% που καταβάλει στην Ελληνική Αστυνομία να πιάνει τόπο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη ΓΓΑ να κάνει αυτό που πρέπει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΟΑΚΑ να μας έχει το γήπεδο όπως οφείλει να το έχει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον κόσμο να υπάρχει σεβασμός πρωτίστως σε όσους φιλάθλους πληρώνουν το εισιτήριό τους αλλά και στην επένδυση που γίνεται ώστε να είναι οι ίδιοι περήφανοι.
Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για το καλό του κόσμου αλλά και για να προστατέψουμε την επένδυσή μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως συνεργασία με όσους ως τώρα αρνούνται να συνεργαστούν».

Σχετικά άρθρα