Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ασθενείς δεμένοι για ώρες και εφημερίες από το σπίτι στο Δαφνί!
Ασθενείς δεμένοι για ώρες και εφημερίες από το σπίτι στο Δαφνί! thumbnail

Ασθενείς δεμένοι για ώρες και εφημερίες από το σπίτι στο Δαφνί!

Σοβαρές παρατυπίες στο Δαφνί


Σοβαρές παρατυπίες που επηρεάζουν την περίθαλψη των ασθενών που νοσηλεύονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί έχει εντοπίσει η διοίκηση, σε αιφνίδιους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι γιατροί που εφημέρευαν βρίσκονταν στο σπίτι τους και κοιμόντουσαν, ιατρικοί φάκελοι βρέθηκαν κενοί, ενώ εντοπίστηκε ασθενής που ήταν δεμένος για 8 ώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Σε έλεγχο που έκανε ο διοικητής Παύλος Θεοδωράκης στις 28 Δεκεμβρίου 2013 διαπιστώθηκε ότι 13 από τους 21 γιατρούς που εφημέρευαν δεν βρίσκονταν στη θέση τους. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να αιτιολογήσουν την απουσία τους.

Επίσης ένας στους τρεις φακέλους βρέθηκε κενός, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την «πορεία της νόσου», δηλαδή ότι οι γιατροί δεν παρακολουθούσαν καθημερινά, όπως υποχρεωούνται, την πορεία των νοσηλευόμενων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά από τους 270 ασθενείς βρέθηκαν πέντε καθηλωμένοι και μάλιστα ένας από αυτούς ήταν δεμένος στο κρεβάτι για 8 ώρες, κάτι που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τελικός στόχος είναι μέσα στο 2015 να κλείσει το Δαφνί και οι συνολικά 392 ασθενείς να απορροφηθούν σε δομές εκτός ασύλου που θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες. Στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης προβλέπεται ότι οι 92 χρόνιοι νοσηλευόμενοι θα απορροφηθούν σε ξενώνες, οικοτροφεία και διαμερίσματα, ενώ οι 212 ασθενείς (οξέα περιστατικά) θα νοσηλεύονται πια σε ψυχιατρικές κλινικές που αναμένεται να δημιουργηθούν στα Γενικά Νοσοκομεία.


 


newsbeast

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X