Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μήνυση και αγωγή του Ντινόπουλου κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών»
Μήνυση και αγωγή του Ντινόπουλου κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών» thumbnail

Μήνυση και αγωγή του Ντινόπουλου κατά της "Εφημερίδας των Συντακτών"


Σε κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα προχωρεί άμεσα ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος. Παράλληλα, περιμένει να λάβει γνώση της απόφασης του χθεσινού (22-10-2014) διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να προχωρήσει στις δέουσες δικαστικές ενέργειες.


«Είναι χαρακτηριστικό ότι την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ την πληροφορήθηκε από την «Εφημερίδα των Συντακτών», καθώς και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο που την εμφανίζουν με διαφορετικό, κατά περίπτωση, περιεχόμενο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Ο πρώην δημοσιογράφος και νυν υπουργός ζητά 200.000 ευρώ για τις αποκαλύψεις  -τις οποίες επιβεβαίωσε το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ- όσον αφορά τα ασφαλιστικά του χρέη έναντι του Ταμείου των συντακτών.Αγωγή κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατά της «Εφ.Συν.», μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας για την υπόθεση της ασφάλισης και των οφειλών του στον «Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης» (ΕΔΟΕΑΠ).


Στις 17, 21 και 23 Οκτωβρίου η «Εφ.Συν.» ανέδειξε την όλη υπόθεση, η οποία αφορούσε τόσο το ύψος των οφειλών του στον ΕΔΟΕΑΠ όσο και το αίτημά του να ασφαλιστεί τελικά ως άνεργος, που επιφέρει δραματική μείωση στις μέχρι τώρα οφειλές του, αλλά και στα μετέπειτα ασφάλιστρά του.


Το πλήρως στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ μας επιβεβαίωσε άλλωστε πανηγυρικά το ίδιο το Δ.Σ. του οργανισμού, που διέψευσε τους ισχυρισμούς του υπουργού. Στις 23 Οκτωβρίου ο ασφαλιστικός φορέας «έκλεισε» το όλο θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός «μέσω εκπροσώπου του, υπέβαλε αίτημα για ασφάλιστρο ανεργίας, το οποίο υπέγραψε αντ’ αυτού ο εκπρόσωπός του». Και σημείωνε ότι «ο κ. Ντινόπουλος ουδέποτε από το 2008 κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Παρά το γεγονός αυτό και ενώ γνώριζε ότι δεν καταβάλλει εισφορές, έκανε χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού».


Ανακοίνωνε δε ότι το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα και «να καταλογιστεί το ποσό της προαιρετικής ασφάλισης που δεν κατέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με τις νόμιμες προσαυξήσεις καθώς έκανε χρήση των υπηρεσιών υγείας». Το ποσό αυτό διαμορφώνεται σε 17.138,86 ευρώ, συν τις νόμιμες προσαυξήσεις.


Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στις 4 Φεβρουαρίου του 2010 ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», είχε αποστείλει έγγραφο στον Αργύρη Ντινόπουλο, με το οποίο του ζητούσε να αποπληρώσει τις οφειλές του εντός έξι μηνών, κάτι το οποίο δεν έπραξε ποτ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X