Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 40 «βαριά» ονόματα της λίστα Λαγκάρντ πάνε για έλεγχο
40 «βαριά» ονόματα της λίστα Λαγκάρντ πάνε για έλεγχο  thumbnail

40 "βαριά" ονόματα της λίστα Λαγκάρντ πάνε για έλεγχο

Στο τελικό στάδιο για ακόμα  40 «βαριά» ονόματα της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ, οι οποίοι διατηρούσαν καταθέσεις εκατομμυρίων  στην HSBC της Ζυρίχης, έχει εισέλθει η έρευνα των φορολογικών αρχών ( ΣΔΟΕ-ΔΟΥ) , που καλεί για εξηγήσεις πολλούς από αυτούς τους επιχειρηματίες  προκειμένου να τους δώσει τη δυνατότητα να αιτιολογήσουν αυτά τα ποσά.


Τις επόμενες ημέρες, ίσως μετά το τέλος του Νοεμβρίου, οι 40 αυτοί φάκελοι θα διαβιβαστούν στους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρή, όπως και τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα και επιβλέποντα την έρευνα για τη λίστα Γιάννη Δραγάτση.    


Μεταξύ αυτών για τους οποίους ολοκληρώνεται ο έλεγχος, είναι: Ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας σούπερ μάρκετ, μέλος μεγάλης οικογένειας κατασκευαστών εργοληπτών, γνωστός πολιτικός μηχανικός, μεγαλοεπιχειρηματίας που πρόσφατα είχε εμπλοκή με τη δικαιοσύνη για άλλο θέμα, γυναίκα μέλος εφοπλιστικής οικογένειας, ο αδελφός γνωστού εμπόρου ειδών σπιτιού, ο σύζυγος (μέλος δικηγορικής οικογένειας) γυναίκας που ανήκει σε παλιά οικογένεια παραγωγής οινοπνευματωδών,   γνωστός επιχειρηματίας στην αιολική ενέργεια κλπ.


Οπως αναφέρει το capital.gr, οι φάκελοι αυτοί θα προωθηθούν αρμοδίως μετά από τους πρώτους 10 μεταξύ των  οποίων και 7  μεγαλοεπιχειρηματίες, για τους οποίους έχουν δρομολογηθεί ήδη οι εξελίξεις. Για αυτούς τους 7 εντοπίζεται, κατά πληροφορίες,  φοροδιαφυγή από (τουλάχιστον) 2-10 εκατομμύρια ευρώ . Μεταξύ αυτών βρίσκονται μεγαλοεπιχειρηματίας που ασχολείται με τα δημόσια έργα, δυο επιφανή ονόματα που κατά το παρελθόν είχαν τεράστιες εταιρείες τροφίμων και ποτών, μεγαλοεπιχειρηματίας στο χώρο του εμπορίου και ένας βιομήχανος.


Οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν ήδη από τις ΔΟΥ και έδωσαν εξηγήσεις ενώ τώρα η υπόθεση θα φτάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι πιθανόν με βάση τη δικαστηριακή πρακτική θα απαγγείλουν κατηγορίες για  φοροδιαφυγή και ξέπλυμα. Βέβαια αν προχωρήσουν στην καταβολή του οφειλόμενου φόρου (που με τις προσαυξήσεις μπορεί να φτάνει το 50% της απόκλισης) ουσιαστικά θα λήξει η ποινική εμπλοκή τους.  


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X