Μέντες: «Μας πηγαίνουν οι μεγάλοι αντίπαλοι»

Συναίσθηση της κρισιμότητας του αγώνα με την Αϊντχόφεν έχουν όλοι στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μέντες . Ο Ολλανδός παραβρέθηκε στο «Ζηρίνειο» σε εκδήλωση κατά του ρατσισμού και μίλησε για τις επερχόμενες αναμετρήσεις με Αϊντχόφεν και ΠΑΟΚ.

«Έχουμε δύο δύσκολα ματς, αλλά νομίζω ότι μας πηγαίνουν οι μεγάλοι αντίπαλοι. Η ομάδα είναι καλά γυμνασμένη και σε καλή κατάσταση και αυτό είναι καλή απάντηση για τα ματς που έρχονται. Μπορεί από μικρές ομάδες να χάσεις βαθμούς που είναι το ίδιο σημαντικοί, αλλά και κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους μπορείς να πάρεις βαθμούς και να δείξεις το επίπεδο που αγωνίζεσαι. Νομίζω είμαστε στον σωστό δρόμο και σκεφτόμαστε θετικά. Πρόκειται για δύο σημαντικά ματς, κόντρα στη Αϊντχόφεν είναι η τελευταία ευκαιρία μας να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Europa League, έχουμε συναίσθηση για την κρισιμότητα της αναμέτρησης και έχουμε αυτοπεποίθηση μετά τα τελευταία ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι άλλη ιστορία, προέχει η Αϊντχόφεν», τόνισε ο Μέντες.

Για την εκδήλωση και το ρατσισμό ο Ολλανδός μέσος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε: «Ανήκει στην σφαίρα του αρνητισμού ο ρατσισμός και νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο αυτό το κομμάτι αλλάζει. Νομίζω ότι είναι 100% έξω από το ποδόσφαιρο το οποίο αποτελεί παγκόσμια πλατφόρμα για όλους τους ανθρώπους και τις φυλές. Όλα τα παιδιά παγκοσμίως πρέπει να μάθουν την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι, μακριά από την έννοια του ρατσισμού. Δεν έχει να κάνει αν είσαι γυναίκα ή άνδρας, μαύρος ή άσπρος, όλοι είμαστε ένα και πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε το μέλλον ειρηνικά».

Στην ίδια εκδήλωση εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό ο Στέφανος Κοτσόλης. «Η ομάδα δείχνει πλέον καλύτερο πρόσωπο, στόχος μας είναι η σταθεροποίηση στην απόδοση μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», είπε για το αγωνιστικό σκέλος. Όσο για την εκδήλωση τόνισε: «Είναι σημαντικό μέσα από τον αθλητισμό να εξαλείψουμε φαινόμενα σαν τον ρατσισμό. Δεν αφορά ανθρώπους από διαφορετικά έθνη αλλά και από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, είναι σημαντικό να βοηθήσουμε να εξαλειφθεί το φαινόμενο και να ενημερώσουμε τα μικρά παιδιά. Το μήνυμα περνάει από μόνο του, όταν σε κάθε ομάδα, υπάρχουν αθλητές από διαφορετικά κράτη και όλοι είμαστε οικογένεια, είναι το καλύτερο μήνυμα που έχουμε να δώσουμε στην κοινωνία».

Σχετικά άρθρα