Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εκλογές τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
Εκλογές τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας   thumbnail

Εκλογές τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Αμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.


Την αμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών και παράλληλα διερεύνηση προθέσεων για εκλογή προέδρου Δημοκρατίας με συναίνεση από τη νέα βουλή ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι απειλή και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να σύρει τη χώρα σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο αφού δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτικές ψήφοι για την εκλογή προέδρου.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας «Εξέφρασα στον κ. Παπούλια την ανησυχία μου για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι επιλογές της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα


Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος μίλησε για ένα μίνιμουμ συνεννόησης.

Στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στους δημοσιογράφους και τις κάμερες είπαν:

Αλέξης Τσίπρας: Πήρα την πρωτοβουλία για τη συνάντηση καθώς βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα. Η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος. Μπορούμε να έχουμε στοιχειώδη συνεννόηση για να προχωρήσουμε συντεταγμένα και ομαλά ώστε ο λαός να κρίνει ποιο μονοπάτι θα μας οδηγήσει στην έξοδο.

Κάρολος Παπούλιας: Επιβάλλεται ένα ελάχιστο συνεννόησης από τις πολιτικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.


 


Διαβάστε ολόκληρο το διάλογο:


Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω διότι βρισκόμαστε ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.  Οι επιλογές που έχουμε να κάνουμε είναι κρίσιμες, η κατάσταση στην κοινωνία παραμένει δυσχερής, δυσχερέστατη για τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος.  

Αλλά ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε και τη στοιχειώδη  πολιτική συνεννόηση, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά συντεταγμένα και ομαλά, δίνοντας το  δικαίωμα στον ελληνικό λαό να κρίνει ποιο από τα δύο μονοπάτια είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είπατε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.  Συμφωνώ σε αυτό.  Και γι’αυτό σκέφτομαι ότι  επιβάλλεται η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων.  Και επιβάλλεται ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών, όσο και των διεθνών προβλημάτων της χώρας.  Ίσως επηρεάζομαι και από τα χρόνια που πέρασα στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και τα εθνικά μας προβλήματα  βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εγώ τουλάχιστον, βλέπω ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά και ότι πρέπει να υπάρξει ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης.  Και όλα τα άλλα θα τα βρούμε.  Εάν υπάρξει αυτό που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό, την πολιτική συναίνεση και την ενότητα του πολιτικού κόσμου για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα, νομίζω ότι όλα τα άλλα θα τα βρούμε.  Αυτή είναι η δικιά μου προσωπική άποψη.

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Χαίρομαι που σας ακούω.  Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε σε βάθος αυτά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως.


 


kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X