Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Καμπανάκι» σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον Εμπολα στις φυλακές
«Καμπανάκι» σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον Εμπολα στις φυλακές  thumbnail

«Καμπανάκι» σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον Εμπολα στις φυλακές


Με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.) ζητά να πληροφορηθεί εάν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων από τον ιό Έμπολα στις φυλακές της χώρας, όπως επίσης και εάν πρόκειται να εφοδιαστεί το προσωπικό των φυλακών με τα ενδεδειγμένα μέσα προστασίας, όπως είναι γάντια και μάσκες.
Αρχικά, η Ο.Σ.Υ.Ε. είχε ζητήσει ενημέρωση και οδηγίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σχετικά με την παροχή προστασίας από τον ιό Έμπολα.


Το ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ άλλων, στην απάντησή του ανέφερε ότι «η νόσος μεταδίδεται από κάποιον ασθενή με άμεση επαφή ή τα σωματικά υγρά του ή με απλή παραμονή εγγύς του ασθενούς (απόσταση <1 μέτρου) μέσω των σταγονιδίων ή σωματικών υγρών».


Ακόμη, το Κέντρο έκρινε απαραίτητη «τη λήψη των κατάλληλων μέτρων προστασίας», ενώ επισήμαινε ότι πρέπει να υπάρχει και «ικανότητα απόκρισης σε εμφάνιση ύποπτου περιστατικού, τόσο για τη διαφύλαξη της υγείας του προσωπικού όσο και για την έγκαιρη αναγνώριση ασθενούς, την απομόνωσή του και την παρεμπόδιση περαιτέρω μετάδοσης».


Κατόπιν αυτών, η Ο.Σ.Υ.Ε. απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία τονίζεται ότι «οι συνθήκες συνωστισμού και υπερπληθώρας των κρατουμένων σε όλες σχεδόν τις φυλακές, δεν επιτρέπουν τυχόν απομόνωση ύποπτων κρουσμάτων (όπως ορίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ξεχωριστούς χώρους».


Παράλληλα, κάνει λόγο για υποστελέχωση προσωπικού και σε ορισμένες περιπτώσεις ανυπαρξία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να τους ενημερώσει:


1) Εάν έχει εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων της νόσου εντός των φυλακών και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και


2) Αν και πότε σκοπεύει να εφοδιάσει το προσωπικό με τα ενδεδειγμένα μέσα προστασίας, όπως ειδικά γάντια, χειρουργική μάσκα, οφθαλμολογική προστασία, αδιάβροχες στολές εργασίας, αλκοολούχα αντισηπτικά σαπούνια κ.τ.λ.news123.gr 

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/321406-aprostateftoi-dilonoun-oi-sofronistikoi-se-ena-pithano-kroysma-empola#ixzz3I5a65Ry3

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X