Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ιρλανδέζικη μουσική βραδιά στο Half Note!
Ιρλανδέζικη μουσική βραδιά στο Half Note! thumbnail

Ιρλανδέζικη μουσική βραδιά στο Half Note!

IERNIS

Ανιχνεύοντας την κέλτικη και ιρλανδέζικη παράδοση


Το συγκρότημα Iernis δημιουργήθηκε στην Αθήνα από μία ομάδα μουσικών με στόχους κοινούς όπως η σπουδή και η βαθειά ενασχόληση γύρω από την ιδιόμορφη αλλά και τόσο γοητευτική κέλτικη κληρονομιά. Μελετώντας τη λαϊκή τέχνη των εθνοτήτων που προέρχονται από τους Κέλτες, δημιούργησαν έναν δικό τους ήχο, τεχνικά επεξεργασμένο και αισθητικά λεπτολογημένο. Έφτασαν σε ένα εκφραστικό τρόπο ικανό να αποδώσει αργά, λυρικά τραγούδια έρωτα ή μελαγχολίας, αλλά και σε δυνατότητες απογείωσης με εκπληκτικά ζωηρούς και γρήγορους ρυθμους που κόβουν την ανάσα !Οι «IERNIS» είναι ένα μουσικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, από μια ομάδα ατόμων με γνώσεις και αγάπη για τη μουσική κουλτούρα των Κελτών. Χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα όπως το ιρλανδέζικο φλάουτο, φλογέρες, βιολί, κιθάρα, ιρλανδέζικο μπουζούκι, μπάντζο, μαντολίνο, μαντόλα, dulcimer και παρουσιάζουν σκοπούς και τραγούδια από την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τη Βρετάνη, καθώς και Αμερικάνικα τραγούδια με έντονη Κέλτικη επιρροή, διασκευασμένα σύμφωνα με τη δική τους αισθητική αντίληψη. Σκοποί χορευτικοί, Reels, jigs, Hornpipes και τραγούδια από τον 16o αιώνα μέχρι τις μέρες μας.


Στη μουσική τους διαδρομή, οι Iernis, έχουν εμφανιστεί σε πολλές «μουσικές σκηνές» της Αθήνας (Μακάρι, Μπαράκι του Βασίλη, Διέλευσις κλπ), καθώς και σε συναυλίες στην επαρχία (Γιάννενα, Άμφισσα, Κατερίνη, κλπ).


Η δισκογραφία και οι δεκάδες εμφανίσεις τους σε πανελλήνια φεστιβάλ και αθηναϊκές μουσικές σκηνές, αποκαλύπτουν ένα ρεπερτόριο «χαρά της ζωής». Μία μουσική ιδιαιτέρως μελωδική, ξέχειλη από λιβάδια, βουνά, δάση και θάλασσες του Βορρά. Μία ποιητική αντάξια της πιο σπουδαίας βορειοευρωπαϊκής παράδοσης με σκοπούς από την Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη Βρετάνη, χωρίς να αποκλείεται η αμερικάνικη φολκ της ίδιας ρίζας, αλλά ούτε και ορισμένα ελληνόφωνα θέματα σε συγγενικό μήκος κύματος. Τα όργανα δίνουν πάντα το χρώμα. Άλλα άγνωστα όπως το ιρλανδέζικο φλάουτο και το ντουλτσίμερ, άλλα γνωστά όπως η κιθάρα και το μαντολίνο και άλλα γνωστά αλλά… σε άγνωστη παραλλαγή όπως το ιρλανδέζικο μπουζούκι!


Μανόλης Γιαλιάτσος: ιρλανδέζικο μπουζούκι, μαντολίνο, μπάντζο.
Κώστας Ξυδάκης: ιρλανδέζικο φλάουτο, φλογέρες, μαντολίνο, ντουλτσίμερ.
Γιώργος Γαλιάτσος: κιθάρα, ιρλανδέζικο μπουζούκι, τραγούδι.
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου: τραγούδι
Ρεγγίνα Σοφού: βιολί
Σοφία Σερέφογλου: φλάουτο
Ηλίας Πατρινός: bodhran


 


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X