Σούπα με πατάτα και πράσο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />Λίγο φρέσκο βούτυρο<br />1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα<br />3 φλιτζάνια τσαγιού νερού διαλυμένο με ζωμό κότας<br />3 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο<br />Αλάτι, λευκό πιπέρι<br />3 πράσα<br />2 πατάτες<br />4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Κόβετε τα πράσα μόνο το άσπρο μέρος σε ροδέλες. Κόβετε τις πατάτες σε κύβους.<br />Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά, κατόπιν προσθέτετε τις πατάτες, αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό κότας. Σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά.<br /><br />Βγάζετε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα περνάτε από το μύλο του πουρέ. Ρίχνετε τον πολτό αυτό στην κατσαρόλα, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και πιπερώνετε.<br />Μόλις πάρει μια βράση αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.<br /><br />Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα