Αρχική / More / Δώρα / Το boro.gr χαρίζει 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Σιρανό ντε Μπερζεράκ”
Το boro.gr χαρίζει 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Σιρανό ντε Μπερζεράκ” thumbnail

Το boro.gr χαρίζει 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Σιρανό ντε Μπερζεράκ”

Το boro.gr χαρίζει 2 διπλές προσκλήσεις σε τυχερούς αναγνώστες μας για την παράσταση Σιρανό ντε Μπερζεράκ” κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Πάνθεον


Στείλτε Β06 (κενό), το email σας στο 54454 και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε. Newsphone 1.23 ευρώ ανά sms συμπεριλαμβανομένου φπα. Τεχνική υποστήριξη 2109472166.


Καλη επιτυχία!
Ένας πολυχώρος πολιτισμού για θέατρο-θέαμα-θέμα που έγινε όχι για να προστεθεί άλλο ένα θέατρο στην Αθήνα, αλλά για να είναι ένα “άλλο θέατρο”. Κατά το Δημήτρη Λιγνάδη, που είναι ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του νέου αυτού θεατρικού χώρου, το Πάνθεον αποτελεί τη διασταλτική έννοια του όρου «θέατρο».


Να τί ο ίδιος σημειώνει:


Περί…Πανθέου


Πάντοτε πίστευα ότι η “καλλιτεχνική δημιουργία” (ειδικά σε ένα τόσο ρευστό, εφήμερο και εξαρτώμενο από συγκυρίες χώρο, όπως το Θέατρο), είναι ένα κλάσμα. Στον αριθμητή του οποίου βρίσκονται οι ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ και στον παρονομαστή, οι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ! Σε αυτό το παιχνίδι, ανάμεσα στις…διαθέσεις και τις διαθεσιμότητες, με τους σκληρούς του κανόνες, με μύησε, όχι μόνο η ενασχόλησή μου-σκηνοθετική είτε καλλιτεχνική- με τη σκηνή, αλλά και οι “θεσμικές” θέσεις που στο πρόσφατο παρελθόν είχα. Έχοντας διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής στη “ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ” του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και αναπληρωτής διευθυντής στη Δραματική του Σχολή.


Έτσι αποδέχτηκα την πρό(σ)κληση του Γιάννη Παπαθεοχάρη να εργαστώ, συνεπικουρούμενος από μια ομάδα που σέβομαι και εμπιστεύομαι, ως ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, του “PANTHEON THEATER”. Ενός χώρου που έκανε τα πρώτα βήματα από πέρυσι, φιλοδοξώντας να “μετασχηματιστεί” σε μια κοιτίδα πολλαπλών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.


Ανέλαβα την ευθύνη να συνδράμω στη μετεξέλιξη του χώρου αυτού, στον προγραμματισμό και διάρθρωση του ρεπερτορίου του, στη στελέχωσή του με άτομα εγνωσμένου κύρους, τόσο στον καλλιτεχνικό, όσο και στο διοικητικό τομέα, με απώτερο στόχο να εδραιωθεί ως ένας χώρος, ο οποίος -με τη διασταλτική ερμηνεία του όρου “θέατρο”- θα αποτελεί ένα πεδίο ευρύτερης δημιουργίας, μια χοάνη που θα φιλοξενεί όσο πιο πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες μπορεί, με άξονα πάντοτε το καλό Θέατρο. Και φυσικά, με γνώμονα την προσέλκυση ενός μεγάλου φάσματος κοινού. Και τούτο, όχι μόνο επειδή το ΠΑΝΘΕΟΝ έχει μια μοναδική χωρητικότητα (γύρω στα 2.000 άτομα-με δυνατότητες αξιοποίησης και πολλών άλλων χώρων, που υπάρχουν μέσα στο κτήριο). Όχι μόνο επειδή η ιστορία του ΠΑΝΘΕΟΝ (ως, πρώην ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ), το ήθελε ως ένα χώρο μαζικής προσέλευσης. Αλλά κυρίως, επειδή-για τα δικά μου…προσωπικά στοιχήματα-θα ήθελα να αποδείξω ότι το ΕΥΡΟΣ του κοινού ΜΠΟΡΕΙ να συνδυαστεί  με το ΒΑΘΟΣ του σκηνικού γεγονότος!


Ξέρω πως είμαι αρκετά “μεγάλος” , για να πετάω στα σύννεφα! (Ειδικά στην εποχή μας). Όμως είμαι και αρκετά “μικρός”, για να απαρνηθώ τέτοιες…πτήσεις! Ελπίζω αυτή η…αντινομία, να βοηθήσει-κατά τη διάρκεια του διερευνητικού τούτου έτους που θα διευθύνω το χώρο αυτό-ώστε να αποδειχθεί ένας νέος χώρος θεάτρου/θεάματος, πηγή έλξης για τους θεατές, μα και για τους καλλιτέχνες. Να γίνει, όχι άλλο ένα θέατρο, αλλά… ένα “ΑΛΛΟ” ΘΕΑΤΡΟ!


Δημήτρης Λιγνάδης


Πέρα όμως από τη θεατρική του ταυτότητα, το θέατρο Πάνθεον, φιλοτεχνημένο εξωτερικά και εσωτερικά με γυαλί και μέταλλο από τον Κώστα Βαρώτσο, έναν εικαστικό με σύγχρονη ματιά, αναδεικνύεται σε έναν πολυχώρο πολιτισμού, μιας και η σχεδίασή του επιτρέπει τη φιλοξενία πολιτιστικών δρώμενων απ’ όλες τις μορφές της τέχνης.


Η κεντρική αίθουσα, όπου στεγάζεται η κεντρική του σκηνή μπορεί να δεχθεί έως και 1.600 άτομα. Έχει θεατρικές θέσεις σε απόλυτα αμφιθεατρική διάταξη και πολυτελή θεωρεία-σουίτες τόσο στην πλατεία όσο και στους εξώστες με prive w.c.


Εξαιτίας της αμφιθεατρικής δομής, αλλά και της αισθητικής του, το θέατρο Πάνθεον, μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους παράσταση, εκδήλωση, έκθεση ή συνέδριο. Η ικανότητά του αυτή, να αναδιαμορφώνεται στις εκάστοτε ανάγκες μιας διοργάνωσης, το καθιστά μοναδικό.


Ο μεγάλος χώρος πάρκινγκ, οι υψηλές υπηρεσίες που παρέχονται, το όμορφο καφέ-εστιατόριο Coven με τη μικρή σκηνή, ο μεγάλος χώρος υποδοχής -το φουαγιέ του θεάτρου-, αλλά και όλοι οι βοηθητικοί χώροι, προσθέτουν και αποδίδουν το τελικό αποτέλεσμα: το Πάνθεον, είναι ένας χώρος όπου το θέατρο υπάρχει…σε όλες του τις διαστάσεις…


Πρόσβαση:


Μετρό-στάση Κεραμεικός (mini bus πραγματοποιεί δωρεάν κυκλικά δρομολόγια προς το θέατρο πριν την κάθε παράσταση και ομοίως από το θέατρο μετά τη λήξη κάθε παράστασης)


Προαστιακός σιδηρόδρομος-στάση Ρουφ


Λεωφορειακές γραμμές 049,914,815-στάση Υπουργείο


(αναλυτικά: 049 Πειραιάς-Ομόνοια, 914 Ομόνοια-Λαχαναγορά-Παλιά Κοκκινιά, 815 Γουδί, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Ταύρος)


 


                                                                                                                                                                       


Ο Σιρανό ντε Μπερζεράκ, αν και Γάλλος θεατρικός συγγραφέας που διακρίθηκε για το περίκομψο, εύθυμο ύφος του και τις παράξενες αφηγήσεις του περί φανταστικών ταξιδιών,-με αυτές έθετε υπό συζήτηση την αριστοτελική παράδοση-, έγινε διάσημος από την επιτυχημένη ηρωϊκή κωμωδία με τίτλο το όνομά του, που έγραψε ο Εντμόν Ροστάν και πρωτοπαίχθηκε στο Παρίσι το 1897.


Ο Ροστάν εμπνεύστηκε τον ήρωα αυτού του έξοχου θεατρικού του έργου από τον συγγραφέα, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσα αναφέρονται στο έργο δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά περιστατικά της ζωής του Σιρανό ντε Μπερζεράκ.


Πρόκειται για μια ιστορία για την ομορφιά της ψυχής που μπορεί να νικήσει κάθε εξωτερική ατέλεια. Είναι μια περιπέτεια σ’έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και ευαισθησία, μ’έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες…


Η υπόθεση


Ο ποιητής Σιρανό είναι ερωτευμένος με τη Ρωξάνη αλλά δεν τολμά να της τ’ ομολογήσει. Ο Κριστιάν τολμά αλλά με τη βοήθεια του Σιρανό. Ο αντίζηλος του Κριστιάν στον έρωτα της Ρωξάνης, Ντε Γκις, στέλνει τον τελευταίο στον πόλεμο… Μεσολαβεί ένα μεγάλο ταξίδι και μια σειρά γεγονότων μέχρι η Ρωξάνη να διαπιστώσει πως ο Σιρανό ήταν αυτός που πάντα αγαπούσε… Ο Γιάννης Κακλέας καταπιάστηκε με αυτό το κείμενο που μιλά για τη διαφορετικότητα, την ομορφιά και την ασχήμια, την καλοσύνη και την κακία, για την αυτοθυσία, αλλά κυρίως για την αληθινή αγάπη παρουσιάζοντας πρώτη φορά πέρυσι κατά την περίοδο 2013-2014 το “Σιρανό ντε Μπερζεράκ” δουλεύοντας πάνω στην έξοχη μετάφραση της Λουΐζας Μητσάκου.


Το Πάνθεον εγκαινιάζει την πρώτη περίοδο της θεατρικής του λειτουργίας, με αυτή την παράσταση στις 17 Οκτωβρίου.


Η ταυτότητα της παράστασης


Μετάφραση: Λουΐζα Μητσάκου


Σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας


Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα


Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης


Κοστούμια: Εύα Νάθενα


Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ


Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος


Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Παπαγεωργίου


Μαζί τους οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Νίκος Ζιάζιαρης, Κορίνα Θεοδωρίδου, Γεωργία Καλλέργη, Θάνος Kοντογιώργης, Λάμπρος Κτεναβός, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Σωτήρης Ντούμας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Αντώνης Στρούζας,  Στράτος Τρογκάνης, Αγγελική Τρομπούκη, Νεκτάριος Φαρμάκης, Θανάσης Χαλκιάς, Έλενα Χαραλαμπούδη


Επί σκηνής η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί.


Μαζί της οι μουσικοί: Γιώργος Σχοινάς (ακορντεόν), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Νιτσάκης (κοντραμπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Θοδωρής Ματούλας (άρπα)


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:


Tετάρτη έως και Σάββατο στις 20:30 & Κυριακή στις 20:00


Τιμές εισιτηρίων: 45, 40, 35, 30, 25, 20  & 15 ευρώ,


κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 20 ευρώ,


(διατηρείται και η τιμή των 15 ευρώ)


Prive Suites (με wc) Πλατεία & Α θεωρείο: 40€/άτομο


(suite 4 ατόμων/3+1 δώρο, 6 ατόμων/4+2 δώρο,


8 ατόμων/5+3 δώρο


& Α θεωρείο sofa: 20€/άτομο


(sofa 3 ατόμων/2+1 δώρο)


 


 


 

Φόρμαεπικοινωνίας- Συμμετοχής σε Διαγωνισμό -

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X