«Διπλό» πρόκρισης με Σον η Λεβερκούζεν

<p>Πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 2-1, με δυο γκολ από τον Χέουνγκ-Μιν Σον στο δεύτερο μέρος, πήρε η Λεβερκούζεν στο «Πετρόφσκι» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι… αγκάλιασε την πρόκριση στους «16»! Οι «ασπιρίνες» πέτυχαν την 3η σερί νίκη τους και ανέβηκαν στους εννιά βαθμούς, ενώ η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έμεινε στους τέσσερις, έχοντας χάσει και τα δυο παιχνίδια με την Λεβερκούζεν…

Η γερμανική ομάδα έκανε πολύ έξυπνο… παιχνίδι και στο τέλος κατάφερε να… παγώσει τους γηπεδούχους. Στο πρώτο μέρος κράτησε το 0-0 και… χτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο!
Η Ζενίτ στο πρώτο ημίχρονο πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε τον έλεγχο, δημιούργησε φάσεις, αλλά ο Κερζάκοφ,που βρέθηκε στις περισσότερες ως τελευταίος… εκφραστής δεν κατάφερε να φτάσει σε γκολ!
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζενίτ δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και οι «ασπιρίνες» βγήκαν κενούς… χώρους για να «χτυπήσουν!. Στο 68’ μετά από πολύ όμορφη… κομπίνα, ο Σον έκανε το σουτ από τα 25 μέτρα και σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ! Στο 73’ ο Νοτιοκορεάτης βρέθηκε απέναντι στον Λοντίγκιν και με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0 για την Λεβερκούζεν, βάζοντας… βάσεις νίκης για την γερμανική ομάδα!
Η Ζενίτ κατάφερε πάντως να μειώσει στο 89’ με τέρμα του Ροντόν, ο οποίος πέτυχε το 1-2 με ωραίο πλασέ… Στη συνέχεια οι «ασπιρίνες» κράτησαν το υπέρ τους σκορ και τη μεγάλη νίκη…

Οι συνθέσεις
ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Γκαράι, Σατόφ (87’ Αρσάβιν), Χάβι Γκαρσία, Βίτσελ, Ντάνι (79’ Ριαζάντσεφ), Χουλκ, Κερζάκοφ (79’ Ροντόν).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σπάχιτς, Γεβντάι (65’ Μπένις), Τοπράκ, Ντονατί, Μπέντερ, Καλχανόγλου, Μπελαράμπι, Σον, Κίσλινγκ (91’ Κρούσε), Μπραντ (53’ Ντρμιτς).

Σχετικά άρθρα